Michal Koštuřík
28. prosince 2015 • 09:26

Třesk v Jihlavě! Na odchodu je nejlepší střelec Mešanovič a další

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Jihlava prožívá nečekaný třesk. Po jmenování trenéra Michala Hippa, který se stal již třetím trenérem Jihlavy v této sezóně, čeká čtrnáctý tým Synot ligy boj na přestupovém trhu. Vypadá to, že Vysočina přijde o nejlepšího střelce týmu Murise Mešanoviče, o kterého se zajímá Liberec. Kádr by naopak měl posílit navrátilec z Plzně Tomáš Kučera.



Poměrně výrazných změn dozná v zimní přestávce kádr Jihlavy. Záložník Adam Jánoš se vrátil z hostování do Sparty a nejeví zájem dál oblékat dres Vysočiny. Tahle informace se donesla také k bossovi Vysočiny Vaculíkovi. „Slyšel jsem, že tady moc nechce být,“ potvrdil. V zákulisí jde řeč o tom, že by mohl Jánoš přestoupit do Liberce.

Trenéři v boji o záchranu zatím nepočítají ani s Ekvádorcem Augustem Batiojou, který za rok nepochytil základy češtiny a nevykázal patřičnou produktivitu. To mu vyčítá rovněž Vaculík. „Je pro nás drahý hráč, čemuž by měly odpovídat jeho výkony. Něco v něm ale je, ještě s ním budeme mluvit,“ nevyloučil, že technik Batioja dostane poslední šanci.

Téměř jistý je naopak návrat záložníka Tomáše Kučery, který má v rodném kraji dohrát jaro jako host z Plzně. „Osobně jsem s ním mluvil,“ informoval Vaculík. „Tomáš má zájem a chuť sem jít. Kluby jsou předběžně dohodnuty, patnáctého ledna by se měl zapojit s týmem do přípravy,“ dodal. Prodloužení smlouvy se dočká zkušený stoper Ondřej Šourek, který vykurýroval vleklé zranění a na konci podzimu se vrátil na hřiště.

Příbram - Jihlava: Gól Murise Mešanoviče na 4:1
Video se připravuje ...

Před Murisem Mešanovičem se otevírají nové obzory. Podle informací Sportu zamíří osmigólový útočník buď do Liberce, anebo do zahraničí. Pokud záhy neprodlouží s Vysočinou smlouvu, zmizí už v zimě. „Liberec má velký zájem, ale není jediný,“ potvrdil jihlavský boss František Vaculík.

Na dovolené v rodné Bosně si pětadvacetiletý Mešanovič rozmýšlí budoucnost. Na stole má vylepšenou nabídku od Jihlavy, kde mu po sezoně končí kontrakt. Nejspíš ji ale nepodepíše a půjde za lepším. V Synot lize je pro něj první volbou Liberec, trenér Jindřich Trpišovský po něm hodně touží. „Mešanovičův agent se snaží využít situace a někam ho dobře prodat“ uvedl Vaculík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud