25. května 2016 • 13:20

Arsenal zbrojí! Švýcara Xhaku koupil za 1,2 miliardy, jen Özil stál víc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První letní posilou fotbalistů Arsenalu se stal záložník Granit Xhaka, který do londýnského celku přestoupil z Mönchengladbachu. Borussia inkasuje za třiadvacetiletého švýcarského reprezentanta podle německých médií 45 milionů eur (přes 1,2 miliardy korun). Arsenal nezveřejnil ani délku hráčovy smlouvy.



"Granit je úžasný mladý hráč, který již má zkušenosti s Ligou mistrů a bundesligou. Sledovali jsme ho dlouho dobu a je to hráč, který zvýší kvalitu našeho mužstva," řekl trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Záložník kosovského původu se stal druhou nejdražší posilou v historii Arsenalu po Mesutu Özilovi, který v roce 2013 přestoupil z Realu Madrid za 50 milionů eur (1,35 miliardy korun). Xhaka se zároveň dostal do pozice nejdražšího hráče Mönchengladbachu. Dosavadní rekord Borussie držel Marco Reus, jenž v roce 2012 zamířil za 17,1 milionu eur (462 milionů korun) do Dortmundu.

Xhaka v minulosti nastupoval za Basilej a v roce 2012 odešel do Mönchengladbachu. V uplynulé sezoně dovedl Borussii jako kapitán na čtvrté místo německé ligy. Za švýcarskou reprezentaci, s níž ho čeká Euro ve Francii, odehrál 41 zápasů a vstřelil šest branek.

"Nemůžu se dočkat, až budu hrát Premier League. Udělám vše pro to, abych Arsenalu pomohl k trofejím a potěšil fanoušky," uvedl Xhaka po podpisu smlouvy.

Sledujte všechny fotbalové přestupy ONLINE ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud