26. listopadu 2017 • 13:43

Vydra to rozjel: Hattrick za 66 minut! Spoluhráč mu nechal vtipný vzkaz

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší sezona kariéry? Zatím to tak vypadá. Matěj Vydra má aktuální ročník rozjetý perfektně, v nové roli na podhrotu si užívá volnosti a pálí mu to víc, než když hrával na hrotu útoku. Jednou z třešniček na dortu povedené sezony v anglické Championship byl Vydrův výkon proti Middlesbrough. Český střelec stihl soupeři, který ještě v minulé sezoně měřil síly s týmy v Premier League, nasázet hattrick, a to hrál jen 66 minut.



V minulé sezoně, kdy se stal nejdražší posilou druholigového Derby, dokázal Matěj Vydra dát jen pět branek a zdálo se, že svou cenovku osmi milionů liber (228 milionů korun) jen tak neobhájí. Druhá sezona ale stojí za to, pětadvacetiletý rodák z Chotěboře je na děleném druhém místě v tabulce střelců, za 14 ligových utkání stihl už 11 branek, jednu další přidal v poháru. Když to tak půjde dál, může překonat svoji nejproduktivnější sezonu 2012/13, kdy v dresu tehdy také druholigového Watfordu ve 44 zápasech zaznamenal 22 gólů.

Naposledy si Vydra smlsl na Middlesbrough, ambiciózním týmu, který po pádu z Premier League draze nakoupil a plánuje se do nejvyšší soutěže vrátit. Poprvé zvedal ruce už ve 13. minutě, když po narážečce s mladým Velšanem Babosem napálil míč pod břevno branky Darrena Randolpha. 

Další dvě trefy si schoval na druhý poločas. Ve 47. minutě byl faulován ve vápně, sám se ujal pokutového kopu a s klidem jej proměnil. V 63. minutě pak využil nepovedeného odkopu brankáře Randolpha a mohl slavit hattrick. Vydra sice šel už čtyři minuty poté ze hřiště, i tak si ale mohl užít hromové ovace a cenu pro hráče utkání. Navíc jej mohlo hřát i to, že Derby se dostalo na šesté místo, poslední příčku zaručující play-off o Premier League. Z ní vyšouplo právě Middlesbrough, na jehož hřišti navíc vyhrálo po dlouhých 17 letech.

Matěj Vydra po nejlepším výkonu sezony poděkoval na Twitteru fanouškům, kde zapózoval s podepsaným míčem. Pod tweetem mu gratuloval například útočník Sparty Václav Kadlec, větší úsměv ale vykouzlila reakce Vydrova kolegy z útoku Derby, Davida Nugenta. Angličan známý z působení v Leicesteru City podepsal českému kanonýrovi míč se vzkazem: "Je nějaká šance, že bys mi příště přihrál?"

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud