6. srpna 2014 • 16:10

Lampard poprvé trénoval v barvách City. Co na to fanoušci Chelsea?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potvrzeno. Frank Lampard, legendární záložník většinu kariéry spojený s Chelsea, už vstoupil do kabiny jednoho z úhlavních rivalů. Zkušený, 36letý záložník, se připojil na půlroční hostování k Manchesteru City. S novými spoluhráči už zvládl první trénink. Navlékne dres s číslem  18, svým původním za začátků kariéry ve West Hamu. Týmu bude k dispozici pro ligové zápasy i evropské poháry.



Řeknete Frank Lampard, automaticky k tomu dodáte Chelsea. Jenže fanoušci anglického fotbalu si musí zvykat na něco jiného. Dlouholetý reprezentant bude celý podzim hájit barvy Manchesteru City.

Jeden z nejlepších záložníků anglické historie se na hostování k Citizens dostal zajímavou oklikou. Před sezonou podepsal kontrakt s novým týmem americké MLS New York City. Zámořská soutěž začne až v březnu a Lampard do té doby potřeboval někde hrát.

Vzhledem k tomu, že teprve vznikající celek z New Yorku vlastní stejní majitelé jako Manchester City, došlo k rychlé dohodě. Ve středu ráno anglický klub oficiálně potvrdil půlroční hostování, o něco později se Lampard už seznamoval s novými spoluhráči na hřišti.  

"Jít do City pro mě znamená fantastickou možnost, jak trénovat a hrát na nejvyšší úrovni. Jsem si jistý, že na jaře budu pro New York City v té nejlepší kondici," uvedl Lampard pro klubové stránky.

Legendární záložník Chelsea Frank Lampard pózuje s dresem New York City
Legendární záložník Chelsea Frank Lampard pózuje s dresem New York City

"Potkal jsem Manuela (trenéra Pellegriniho) a některé hráče v New Yorku. Těším se, až se zapojím do tréninku a pomůžu City před tím, než se přesunu do New Yorku," dodala anglická legenda.

Dočasnou posilu si pochvaloval i trenér Pellegrini. "Těším se na vzájemnou spolupráci a na to, až Franka začlením do sestavy. New York udělal fantastickou věc, že ho podepsal. Já jsem moc rád, že ho budu moct využít v první polovině sezony a připravit ho na novou výzvu," uvedl 60letý kouč.

Vidět Lamparda v teplákovce se znakem City vypadá zvláštně. Uznávaný středopolař od roku 2001 působil v Chelsea, kde se stal jedním z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších hráčů poslední dekády. Vyhrál tři ligové tituly. čtyři FA Cupy, Ligu mistrů, Evropskou ligu a dva Ligové poháry.

Dá se předpokládat, že v nějaké funkcionářské roli zakotví na Stamford Bridge v momentě, až zanechá aktivní kariéry. Jenže jak zareagují fanoušci "blues", až proti bývalým spoluhráčům nastoupí 21. září v ligovém utkání?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud