3. dubna 2016 • 17:55

Doping ve fotbale? Doktor obvinil kluby v Anglii, i Čechův Arsenal

Autor: iSport.cz, rou, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Anglie v neděli vedle stále nekončícího pohádkového příběhu vedoucího Leicesteru řeší i obvinění z dopingu. To se objevilo v listu Sunday Times, kde soukromý doktor Mark Bonar tvrdí, že dodával nedovolené látky 150 britským sportovcům, a to včetně fotbalistů z Premier League. Mezi kluby, na kterých tak ulpělo podezření, jmenoval londýnský lékař právě lídra tabulky z Leicesteru, Chelsea, Birmingham City, ale i Čechův Arsenal.



Mezi „klienty“ soukromého doktora měli být i cyklisté, tenisté či reprezentanti v kriketu. Sunday Times si prý Bonarova tvrzení tajně nahrál. "Tato tvrzení mě šokovala a hluboce znepokojila," uvedl britský ministr kultury, médií a sportu John Whittingdale. Dodal, že požádal o okamžité zahájení nezávislého vyšetřování.

Osmatřicetiletý Bonar prý sportovcům předepisoval například steroidy, růstové hormony či krevní doping EPO. Z lékařových vyjádření není jasné, o jaké konkrétní sportovce mělo jít, ani kdy jim zakázané látky dodával.

Proti obvinění se okamžitě ozvaly i dotčené kluby. Arsenal, kde působí i čeští fotbalisté Petr Čech a Tomáš Rosický , prohlásil, že je „extrémně zklamaný“ z publikování takových „nepodložených nařčení.“

Brání se i Chelsea, podle níž jsou nařčení „nepravdivá a extrémně nepodložená.“ Klub prý „nikdy nevyužíval služeb doktora Bonara a nemá žádné znalosti ani záznamy o tom, že by někdy léčil některého z hráčů nebo že by někdo z klubu využíval jeho služby.“ Nesouhlasný komentář vydal i Leicester.

V listu se o údajném dopingu neobjevily žádné důkazy a jde jen o tvrzení jednoho muže, přesto je to – možná i kvůli nedávné kauze Marie Šarapovové , v Británii velké téma.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud