2. dubna 2016 • 15:50

Odhaleno: Šarapovová uvízla v síti největšího zátahu v historii tenisu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenisová hvězda Maria Šarapovová byla na lednovém Australian Open pozitivně testována na meldonium v rámci největší protidopingové akce v tenisové historii. Podle deníku Daily Mail musel v Melbourne odevzdat krevní vzorek každý tenista a tenistka, kteří zasáhli do dvouher na prvním grandslamu roku.



Bezprecedentní zátah byl primárně dalším krokem v rozšíření biologických pasů, které už fungují například v cyklistice ( Roman Kreuziger by mohl vyprávět). A v síti uvízla i jedna velká ryba – Maria Šarapovová .

Podle deníku Daily Mail bylo v Austrálii provedeno na 450 krevních testů, vzorek museli odevzdat všichni tenisté a tenistky ve dvouhrách. Dále dopingoví komisaři odebrali desítky vzorků moči, což je o dost levnější varianta. A podle některých informací to byla právě metoda, která odhalila zakázaný lék u Marie Šarapovové.

Meldonium se ocitlo na dopingovém seznamu od nového roku – a od té doby bylo odhaleno už celkem 140 hříšníků. Lék, který především podporuje regeneraci organismu, se především ve východní Evropě používal jako na běžícím pásu napříč všemi sporty.

Že by se Šarapova nějak hlídala, to se říct nedá.
Že by se Šarapova nějak hlídala, to se říct nedá.

Klidně se tak mohlo stát, že vedle Šarapovové byl na Australian Open odhalen i někdo další. Ruská hvězda totiž informovala o svém prohřešku sama. Pokud by tak neučinila, nikdo by se o tom nedozvěděl až do projednání před nezávislým antidopingovým tribunálem.

První slyšení ohledně trestu pro ruskou hvězdu by se mělo odehrát zřejmě do konce dubna. Šarapovové hrozí až čtyřletý trest, její právníci se před časem nechali slyšet, že by byli spokojení maximálně s rokem bez tenisu.

Rozhodila nohy na pláži, vystavila sexy tělo! Hříšnice Šarapová utekla do Mexika - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud