12. dubna 2016 • 19:58

Práva na Premier League? Cena je opravdu vysoká, říká šéf O2 TV

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česky sportovní fanoušek se pro nadcházející léta musí srovnat s celou řadou změn. Zatím to vypadá, že fotbalové přenosy z Premier League pravděpodobně zmizí z placené O2 TV, televizi se na nejsledovanější soutěž dosud nepodařilo získat práva. Ty drží konkurenční Digi TV. O2 místo toho svým divákům nabídne rozšířenou dávku ženského tenisu, k tomu oznámila dohodu s hokejovou Spartou a Libercem.



Placená televize O2 plánuje do dalších let masivní investice do sportovních přenosů. Své záměry oznámila na úterní tiskové konferenci. Hlavním bodem bylo oznámení dohody s hokejovou Spartou a Libercem, jejichž domácí zápasy bude placený kanál vysílat od sezony 2018/2019. K tomu televize nakoupila i práva na největší turnaje tenisového okruhu WTA.

„Podařilo se nám uzavřít exkluzivní kontrakt na následující tři roky. Kompletní ženská série se stěhuje na O2 Sport, jde o 54 turnajů včetně Turnaje mistryň. Je to největší obchod, který se nám podařil udělat,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.

Fanoušky jistě zajímá, jak to bude s Premier League, nejsledovanější fotbalovou soutěží světa. Ta v této sezoně v Česku běží na dvou placených kanálech -  Digi Sport a O2 Sport. Od té následující ale stanice O2 o vysílací práva přišla, majitel licence Digi TV odmítl, že by poskytl sublicenci někomu dalšímu.

„Měli jsme ústní dohodu na vysílání Premier League i do následujících let. Teď se to změnilo, žádná jednání momentálně neprobíhají. Hodnota vysílacích práv je absolutně neodpovídající, cena je opravdu velice vysoká. Ale jsme v nákupním módu, máme ještě co pořídit a představit. Dejte nám tři týdny,“ uvedl ředitel O2 TV David Duroň s tím, že hlavním pilířem fotbalového programu zůstává česká Synot liga a Liga mistrů.

Drahá vysílací práva platí i pro španělskou La Ligu, podle informací iSport.cz jsou přibližně stejně nákladná jako na anglickou nejvyšší soutěž. Předplatitelé O2 TV ale o kvalitní zahraniční fotbal možná nepřijdou.

Stanice po skončení aktuálního ročníku ještě představí další novinky ze svého programu.  Je možné, že oznámí nákup práv na jinou velkou evropskou soutěž. Atraktivní může být například německá bundesliga, kde působí několik českých hráčů.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud