2. října 2014 • 14:07

Nedvědovi dali po výhře pokutu 138 tisíc korun. Nevím za co, hájí se

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise v Itálii si vzala na paškál bývalého českého reprezentanta Pavla Nedvěda. V roli jednoho z šéfů Juventusu, v němž by mohl brzy dokonce zastávat post klubového prezidenta, měl urazit rozhodčího po zápase Serie A v Bergamu.



Nedvěd za údajný prohřešek dostal pokutu 5000 eur, tedy v přepočtu 138 000 korun, ale popírá jej. „Ano, pokutu jsem dostal, ale nevím za co. Hned jsme se odvolali,“ řekl deníku Sport.

Podle Nedvěda není pravda, že by po duelu přišel do šatny rozhodčích a hlavního arbitra slovně napadl, jak trest zdůvodnil šéf disciplinární komise Gianpaolo Tosel.

„V kabině rozhodčích jsem vůbec nebyl, tam se ani nesmí. Stál jsem v chodbě deset metrů od sudího, bavili jsme se sportovním a generálním ředitelem Juventusu. Nevím, jestli něco zaslechl, jestli mu něco vadilo,“ diví se držitel Zlatého míče, jenž v italském velkoklubu přešel ze hřiště do managementu.

Zápas Juventus vyhrál jasně 3:0. Jediný sporný moment, který se hráčům a funkcionářům Juventusu nelíbil, se odehrál za stavu 1:0, kdy rozhodčí odpískal pokutový kop pro Bergamo. Brankář Gianluigi Buffon však skvěle zasáhl. „I v televizi říkali, že penalta nebyla. Nakonec to ale ani na výsledek nemělo vliv,“ uvedl Nedvěd. „Díky odvolání zjistíme, jaké výhrady vůbec v zápisu jsou.“

Fotbalisté Juventusu zvítězili v Bergamu jasně 3:0Foto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud