Stanislav Hrabě
4. června 2014 • 10:27

Hašek přijal nabídku v Kataru, za asistenta si vybral Klusáčka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér a bývalý předseda FAČR Ivan Hašek se znovu vydává na exotickou zahraniční štaci. Od nové sezony bude koučem katarského klubu Qatar Sport Club z metropole Dauhá. Spolu s Haškem odchází v roli asistenta i bohemácký hrdina Luděk Klusáček.



Ivan Hašek neměl razítko v trenérské pracovní knížce dva roky, kdy skončil v saúdskoarabském Al Hilál Rijád. Nyní se dočkal nové příležitosti. Vydává na Arabský poloostrov, kde to už dobře zná: trénoval v Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. Teď si vyzkouší Katar.

V populárním klubu Qatar SC z hlavního města Dauhá ukončil šestileté působení brazilský kouč Sebastiao Lazaroni (v letech 1989–1990 vedl reprezentaci Brazílie), vedení se s ním srdečně rozloučilo a už se těší na nového odborníka, který přijde z českých končin.

Ivan HašekFoto Barbora Reichová (Sport)

„Ivan ví, do čeho jde, arabské prostředí dobře zná,“ soudí Dušan Uhrin st., jenž působil rovněž v Kuvajtu a Saúdské Arábii. „Kluby ze Saúdské Arábie a Kataru platí nejlépe, ovšem v Kataru je mnohem lepší soukromý život,“ zamýšlí se. Ale i tahle štace je vrtkavá. „Jak nepřicházejí úspěchy, nastává problém,“ varuje.

Hašek bere s sebou už vyzkoušeného Luďka Klusáčka, jenž se stal hrdinou příznivců Bohemians Praha 1905, když před týdnem zachránil tým od sestupu z ligy. Nabídku na prodloužení smlouvy ovšem nepřijal, věděl, že má živobytí zajištěno v cizině.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud