30. října 2008 • 12:21

Polský sudí zatčen za korupci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polská policie dnes zatkla dalšího rozhodčího v souvislosti s korupcí ve fotbalu. Zadržený prvoligový rozhodčí z jihopolského Slezska bude nejspíš ještě dnes obviněn. Hrozí mu až pět let vězení.



Mluvčí vratislavské prokuratury, která má rozsáhlou korupční aféru v Polsku na starosti, Edward Zalewski novinářům řekl, že rozhodčí vzal dvakrát úplatek ve výši 5000 zlotých (celkem v přepočtu přes 68.000 Kč).

Vyšetřování korupce v polském fotbalu začalo v květnu 2005. Od té doby prokuratura obvinila okolo 160 osob, mezi nimiž jsou sportovní činovníci, rozhodčí či lidé z fotbalového svazu, který dnes volí nového předsedu.

Naposledy minulý týden byl obviněn z korupce bývalý reprezentační trenér Janusz Wójcik. Podle médií mimo jiné díky jeho výpovědím bude zatýkání kvůli korupci pokračovat ve větší míře.

Loni v prosinci začal před vratislavským soudem první proces kvůli korupci ve fotbale. Na lavici obžalovaných usedlo 17 osob. Pravomocně odsouzen ještě nikdo nebyl.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud