1. listopadu 2008 • 16:50

CSKA prohrálo, Kazaň může být mistrem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Spartaku Moskva dokázali po více než sedmi letech porazit v ruské lize své rivaly z CSKA. Na hřišti druhého týmu tabulky dnes zvítězili 1:0 po brance Nikity Baženova z 56. minuty.



Pokud vedoucí Kazaň vyhraje v nedělním utkání na půdě Saturnu Moskevská oblast, získá už tři kola před koncem soutěže mistrovský titul.

Spartaku pomohli přerušit sérii 14 zápasů s CSKA bez vítězství i oba čeští legionáři. Martin Jiránek odehrál celý zápas v obraně, která nedovolila inkasovat ani nejlepšímu střelci ruské ligy Vágneru Lovemu. Radoslav Kováč nastoupil v záloze.

Nepříznivý vývoj zápasu neunesl záložník CSKA Jurij Žirkov. Nejprve obdržel žlutou kartu za zakopnutí míče a vzápětí se obořil na rozhodčího, který ho v 84. minutě vyloučil.

Během utkání museli zasahovat záchranáři, kteří ošetřili zhruba padesátku fanoušků. Ti utrpěli většinou vesměs lehká zranění při pádu kovové mříže, jež na stadionu Lužniky oddělovala tribuny. Příčina zřícení nebyla podle ruských médií zjištěna.

Obhájce titulu Petrohrad si v boji o evropské poháry připsal tři body za vítězství 1:0 nad Chimki Moskva. Díky výhře, kterou zařídil nejdražší hráč ruské ligy Danni, se Zenit udržel před Spartakem.

V neúplné tabulce mu patří čtvrté místo. Český reprezentant Radek Šírl odehrál v dresu Petrohradu celý zápas.

Výsledky - 27. kolo:
CSKA Moskva - Spartak Moskva 0:1, Petrohrad - Chimki 1:0.


EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud