28. prosince 2012 • 10:25

Chelsea nabídne Benítezovi delší smlouvu. Čech souhlasí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest výher v posledních sedmi zápasech donutilo Chelsea zauvažovat o permanentním kontraktu pro manažera Rafu Beníteze. Pokud novou smlouvu dostane, povede londýnský klub i v příští sezoně. Český brankář Petr Čech by takové rozhodnutí přivítal. Podle jeho slov měl Benítezův příchod pozitivní dopad na celou Chelsea.



Rafa Benítez prý během krátké doby prokázal, že si delší smlouvu zaslouží a pomalu přesvědčuje majitele klubu Romana Abramoviče, že je pro tuto práci pravým mužem. Toho ohromilo šest výher v posledních sedmi duelech, včetně osmigólové nadílky do sítě Aston Villy.

Petr Čech a Rafael BenítezFoto ČTK/AP
Benítez navíc učinil několik klíčových taktických rozhodnutí, kterými probudil nejdražší posilu v historii klubu Fernanda Torrese a našel ideální post pro Davida Luize (ve středu zálohy). „Hraje tam opravdu dobře,“ cituje brankáře Petra Čecha britský list The Sun. „Nevím, jestli David zůstane v záloze natrvalo, ale když dostane míč, je velmi kreativní.“

To vše Benítezovu pozici posílilo a uklidnilo část fanoušků, byť většina z nich stále roztahuje na stadionu transparenty s nápisy „Rafa out“. Právě je nepotěší zpráva, že se z Beníteze může stát permanentní kouč. Dosud mu nezapomněli jeho výroky proti Chelsea a Josému Mourinhovi z dob, kdy působil na lavičce Liverpoolu.

Rafa BenítezFoto Reuters
Čech ale španělského trenéra brání a tvrdí, že jeho příchod týmu „blues“ nesmírně pomohl. „Přišel s mírně odlišnými názory o tom, jak máme hrát. A zatím to funguje. Jako tým bráníme mnohem lépe. Jsme lépe organizovaní, už nehrajeme tak otevřeně. Je to rozdíl,“ podotkl český gólman.

Vyzdvihl zejména fakt, že nyní Chelsea stačí vstřelit jednu branku a zápas vyhraje. Na mysli má poslední utkání s Norwichem (1:0). „V kádru máme samozřejmě kvalitní hráče, kteří umějí střílet góly. Proti Aston Ville jsme jich dali osm. Ale proti Norwichi stačil jeden, a to je dobré znamení. Byli jsme trpěliví, dobře organizovaní a kontrolovali zápas až do samotného konce,“ zastává se Benítezových metod.

Dodal, že v moderním fotbale je potřeba, aby se do defenzivy zapojil celý tým. Což se prý pod koučem Robertem Di Matteem příliš nestávalo. „Máme útočně smýšlející hráče a občas jsme neudělali směrem dozadu správná rozhodnutí,“ uvedl Čech.

Nicméně o Benítezově budoucnosti napoví také vyjádření Pepa Guardioly, kterého Abramovič lákal do Chelsea již několikrát. Pokud se v létě rozhodne přesunout na Stamford Bridge, Benítezovi vyprší krátkodobý kontrakt a odejde. Jistotu má ale v tom, že jiného kouče Chelsea neosloví. Návrat Josého Mourinha prý totiž není pravděpodobný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud