30. prosince 2012 • 04:30

Spoluhráč Drobného: Pro mě Vašek nezemřel, máme ho v srdci

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle nebolí ani nejvážnější zranění. Rána, kterou v srdcích fotbalistů Třeboradic udělala tragická smrt Václava Drobného, se jen tak nezhojí. Bývalý reprezentant byl kamarádem a rádcem, během noci na pátek ale vyrazil na sjezdovku. Na bobech pak narazil do stromu a později v nemocnici zemřel. „Já tomu prostě pořád nevěřím. Vaška má každý kluk v týmu v srdíčku. Pro mě osobně neumřel,“ hlásil se slzami v očích záložník Petr Viktorin.



Václav Drobný byl zkrátka osobnost. Na hřišti i mimo něj. Když se pak k Viktorinovi během pátku zpráva dostala o jeho tragické smrti, zalila jej bolest. V pátek ráno se ještě pokoušel lídrovi Třeboradic dovolat, ale telefon už byl nedostupný.

„Měli jsme jet na ty hory spolu. Pak mi zavolal spoluhráč, co se stalo. Říkal jsem si, že to nemůže být pravda. Vašek byl strašně zodpovědný,“ kroutil hlavou záložník. „Tohle mi prostě k němu nesedí. On nikdy nedělal frajera, nemachroval. Když mi tu zprávu řekli, tak jsem zbytek dne probrečel,“ přiznal.

Ještě večer se sešel s několika známými v oblíbeném podniku Václava Drobného. „Zapálili jsme tam svíčku a nechali hrát jeho oblíbené písničky,“ řekl Viktorin, jenž byl v Třeboradicích posledního půl roku na hostování.

„Je to strašná zpráva, tragédie. Vašek měl úžasného kluka, tátu. Moc to všechno bolí. Myslím, že to tak mají všichni v klubu,“ dodal s tím, že v sobotu už odjel z Prahy pryč. „Těch zpráv už bylo moc, jsem vyčerpaný,“ připustil.

Myšlenky na fotbal teď jdou stranou, přesto záložník vyslovil jedno přání. „Vašek pro nás dělal jako trenér i jako hráč to nejlepší. Teď se musíme semknout a bojovat i za něj. Musíme do toho dát všechno,“ dodal se slzami v očích fotbalista.

Podobně zdrcený byl informací o smrti lídra Třeboradic mladý útočník klubu Michal Poláček. Bývalý reprezentant Drobný v něm totiž poznal velký talent a táhl mladíka fotbalově výš. „Radil mi naprosto ve všem. Nemůžu uvěřit tomu, co se stalo, byl přece tak svědomitý,“ vykládal jindy veselý mladík tichým hlasem.

Bylo znát, že jej smrt kamaráda tvrdě zasáhla, k slzám neměl ani den po zjištění tragické zprávy daleko.

„Tohle je rána. Pro všechny. Samozřejmě nejvíc pro jeho rodinu. Znám jeho tátu a trochu i syna. Bolí to ale i všechny ostatní v klubu, kamarády. Je to strašné pro celý český fotbal,“ prohlásil. „Moc mě to mrzí. Dostal mě nahoru, moc mi pomáhal.“

O Václavu Drobném nemluví jen jako o trenérovi a spoluhráči. „Byl to hlavně náš kamarád. Pořád vidím nedávnou rozlučku s podzimem, kdy nám říkal, že jsme moc soupeře neválcovali a že musí být jaro lepší,“ vzpomíná Poláček.

„Radil mi úplně ve všem, nejde popsat, jak mě tahle tragédie zasáhla. Je to strašná tragédie, pro rodinu i nás všechny.“

Bývalý fotbalový reprezentant Václav Drobný tragicky zahynul.
Bývalý fotbalový reprezentant Václav Drobný tragicky zahynul.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud