10. prosince 2014 • 10:28

ANKETA: Dostává se Vaclík před Čecha? Vyberte nejlepšího brankáře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá léta na tomto postu v Česku neexistovaly diskuze. Petr Čech, jeden z nejlepších gólmanů planety, za ním velká díra a pak další. V současné chvíli, kdy zkušený brankář přišel o místo jedničky Chelsea, na sebe upozorňují i jiní. Především Tomáš Vaclík se velmi rychle zabydlel v Basileji a spolehlivými výkony pomohl k postupu do jarní fáze Ligy mistrů. Kdo je podle vás v současné době nejlepším českým brankářem?



PETR ČECH (Chelsea, 32 let)

V probíhající sezoně zažívá novou věc. Petr Čech se vyrovnává s pozicí náhradníka, trenér José Mourinho před ním upřednostnil o deset let mladšího Belgičana Courtoise. Za Chelsea na podzim odchytal pět zápasů, večer pravděpodobně přidá šestý proti Sportingu Lisabon. Zápasový rytmus nabírá alespoň v reprezentaci, kde pod trenérem Vrbou platí za jasnou jedničku. Vedle důležitých zákroků ale v národním dresu předvedl i několik zaváhání. Je evidentní, že aby si zachoval status nejlepšího českého fotbalisty, potřebuje co nejrychleji začít pravidelně chytat.

TOMÁŠ VACLÍK (FC Basilej, 25 let)

V Basileji se dostává do životní formy. Za klub odchytal všech 24 podzimních zápasů, od letního příchodu ze Sparty je nezpochybnitelnou jedničkou. Švýcarský celek s jeho velkou podporou postoupil do jarního osmifinále Ligy mistrů, s osmibodovým náskokem vede také ligovou tabulku. Ostravský rodák se dostává na vrchol sil, postupnou cestou by se brzy mohl prokousat do brány ještě slavnějšího klubu. V reprezentaci zatím jistí Petra Čecha, kterého by jednou mohl na pozici jedničky vystřídat.

JAROSLAV DROBNÝ (Hamburk, 35 let)

Už se zdálo, že kariéru v Německu pomalu dokroutí v pozici dvojky. Hamburk před dvěma lety koupil René Adlera, který českého gólmana posadil na lavici. Jenže Drobný se dokázal vrátit. Hamburk po mizerném startu do sezony ukázal na zkušeného gólmana, ten chytil šanci a v brance se drží nepřetržitě od třetího ligového kola. V HSV jsou s ním natolik spokojení, že se mu chystají nabídnout prodloužení smlouvy, která mu vyprší v létě. Naopak Adlera limitují zdravotní problémy a dokonce se připravuje varianta, že místo něj přijde na pozici dvojky jiný brankář.

DAVID BIČÍK (Sparta, 33 let)

Letenský odchovanec se do Sparty vrátil v květnu po dvouleté kapitole v Turecku. V létě svedl úspěšný souboj o pozici jedničky s mladším Markem Štěchem, Spartě se od té doby jeho nákup bohatě vyplácí. Bičík tým několikrát podržel, zářil například v derby se Slavií. Slibně rozjetý podzim v jeho případě přibrzdilo zranění. 33letý brankář se musel omluvit z reprezentace a od začátku listopadu léčí problémy s patou.

TOP 5 zákroků 9. kola: Bičík vychytal Slavii, skvělý reflex Koláře
Video se připravuje ...

JIŘÍ PAVLENKA (Baník Ostrava, 22 let)

Česká brankářská budoucnost. Rodák z Hlučína už druhou sezonu zastává roli ostravské jedničky. A vede si výborně. Výrazně se podílel na podzimním vzestupu Baníku, jeho dva zákroky byly zařazeny do elitní desítky první poloviny soutěže. Trenér Vrba ho také vzal nabírat zkušenosti do reprezentačního áčka. Pavlenka jinak chytá za jednadvacítku, se kterou by měl v létě měl absolvovat domácí mistrovství Evropy.

TOP 10 zákroků podzimu: Hruška, Švenger, Pavlenka vs. smolař Řezníček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud