Jan Podroužek
16. června 2015 • 11:19

Příbram oslavuje svoji mládež, jedná o partnerství s Juventusem a Zwolle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Příbrami se plácají po zádech za skvělé úspěchy jejich mládežnického fotbalu. Juniorka stříbrná, devatenáctka mistrovská, starší žáci první v žákovské lize. Klub svádí tyhle umístění na první rok fungování tamější fotbalové akademie, zároveň brzy rozjede jednání o partnerství s nizozemským Zwolle a posledním finalistou Ligy mistrů Juventusem Turín.



Áčko slibný závěr ligy k evropským pohárům nedotáhlo, přesto má Příbram co slavit. Zejména starší dorost U19 je teď vyzdvihovanou generací. Poprvé v klubové historii totiž získal mistrovský titul a tím i právo hrát v příštím ročníku mládežnickou Ligu mistrů.

Vynikající jízdu navíc zakončil vítězstvím v Československém poháru po výhře 2:1 nad Senicí. „Je to skvělé, užíváme si to všichni. Budeme na to dlouho vzpomínat,“ těší trenéra Petra Janotu.

V návaznosti na úspěchy talentovaných juniorů rozjede Příbram v nejbližších dnech jednání o partnerství s evropskými kluby. Půjde především o Juventus Turín a nizozemské Zwolle, v němž působí český útočník Tomáš Necid.

Jádrem spolupráce má být metodika vychovávání mladých hráčů a případné stáže nebo hostování příbramských fotbalistů v těchto mužstvech. „Snažíme se tím práci v akademii dál rozvíjet,“ vysvětluje krátce Petr Větrovský, generální ředitel středočeského klubu.

Vedle toho protáhla Příbram spolupráci s generálním partnerem Energon Dobříš. Firma zabývající se energetikou, po níž je pojmenován stadion u Litavky a je hlavním symbolem na dresech, prodloužila svoje působení u klubu o další rok.

 „Je to pro nás nejdůležitější smlouva, bez této podpory bychom mohli fungovat jen velmi těžko,“ poznamenal generální ředitel klubu Petr Větrovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud