20. září 2007 • 00:00

Bílek: Omlouváme se

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Sparty Michal Bílek se omluvil za řádění svého týmu v Teplicích. "Nezvládli jsme to. Omlouvám se fanouškům, už se to nestane," prohlásil.



"Věřím, že to zvládneme," prohlásil trenér Sparty Michal Bílek před dnešním úvodním utkáním 1. kola Poháru UEFA s dánským Odense. Letenští mají za sebou hektické dny, celá fotbalová republika řešila jejich extempore v nedělním utkání v Teplicích. Za chování sparťanů se včera Bílek omluvil. Od neděle se všude mluví a píše o zkratu vašeho mužstva. Zanechal podle vás skandál stopy na psychice týmu? "V Teplicích jsme prohráli a závěr zápasu jednoznačně nezvládli. Musím říct, že se omlouvám fanouškům za chování, kterého jsme se dopustili. I když situace byla hodně vyhrocená, měli jsme a máme výhrady k rozhodčímu, naše chování je neomluvitelné a nebude se opakovat."


A nebojíte se, že se to na někom podepíše? "Musíme se soustředit na zápas. Náš cíl je jednoznačný, postoupit do základní skupiny Poháru UEFA. Hráči vědí, o co se hraje, a věřím, že to dobře zvládneme. Je nutné, abychom to zvládli." Spartu čekají dvě "střetnutí". Nejprve na Strahově s disciplinární komisí a potom v AXA Areně proti Odense. Který duel z pohledu nejbližší budoucnosti Sparty bude pro klub důležitější? "Teď klademe větší důraz na večerní zápas, abychom se dostali do skupiny. Co se týká disciplinárky, nechci předjímat, jak se zachová." Uvažoval jste o tom, že byste před Tomášem Řepkou a Martinem Abrahamem zatajil případné tresty, abyste je uchránil před zápasem od negativních myšlenek? "I kdybych nějaký úmysl to zatajit měl, hráči by si vždycky zjistili, jaký trest bude. Půjdeme do zápasu s tím, že budeme vědět výsledek jednání." Počítáte s nimi pro tohle utkání? "Ano, počítám s nimi." Tomáš Řepka vypadal na pondělním tréninku hodně uvolněně, mával na fotografy. Je to pro vás dobrá zpráva, že to s ním neotřáslo, nebo byste ho raději viděl trochu zkroušeného? "Nevím, jestli mával fotografům... Tomáš to cítí stejně jako já, že se stala obrovská chyba, která se stát neměla. Věřím, že na jeho výkon to nebude mít vliv." Povede Řepka mužstvo jako kapitán? "Ano, Tomáš Řepka nastoupí s kapitánskou páskou."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud