17. října 2016 • 14:21

Slávistky vyzvou v osmifinále LM Rosengard. Čeká je slavná Brazilka Marta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie se v osmifinále Ligy mistryň utkají s Rosengardem. První zápas v Praze se bude hrát 9., nebo 10. listopadu, odveta na hřišti švédského šampiona v Malmö je na programu o týden později.



Rosengard ovládl poslední tři ročníky švédské nejvyšší soutěže a nastupuje za něj mimo jiné i jedna z největších hvězd ženského fotbalu Marta. Třicetiletá Brazilka se pětkrát stala nejlepší hráčkou světa a je také nejlepší střelkyní v historii světových šampionátů.

"Strašně se těším, až si zahraji proti Martě a Lotě Schelinové, proti které jsme hrály v loňské sezoně, když oblékala dres Lyonu," řekla na webu Slavia záložnice Kateřina Svitková. "Stačí říct jedno jméno - Marta, nejlepší brazilská hráčka. Je to pro nás hodně těžký los, zkusíme s týmem vymyslet strategii a postavit se k dvojzápasu čelem," přidal trenér Pavel Medynský.

Slavia do osmifinále postoupila poté, co po remíze 1:1 a domácí výhře 3:2 vyřadila Apollon Limassol. Rosengard v prvním kole narazil na soupeře z kvalifikace a s islandským Breidablikem si Švédky venku poradily 1:0 a poté uhrály bezbrankovou remízu.

V minulém ročníku Ligy mistryň došla Slavia až do čtvrtfinále, kde nestačila na obhájce titulu z Lyonu. Mezi poslední osmičku se dostala jako druhý český celek a navázala na Spartu z roku 2005, kdy se osmifinálová fáze Poháru UEFA, předchůdce Ligy mistryň, hrála ve skupinách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud