2. srpna 2009 • 09:11

Utrácelo se v Portugalsku zbytečně?

Autor: fot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na evropském šampionátu v roce 2004 se prý zbytečně hýřilo. Podle serveru aktuálně.cz česká reprezentace během pobytu v hotelu šampionátu utratila za takzvané nadstandardní služby téměř milion korun.



Médium, které informaci přineslo, však neuvedlo zdroj, z něhož sumu čerpalo. O co se mělo jednat? Marketingová společnost Českomoravského fotbalového svazu STES prý hradila za celou výpravu 29 821 eur (při tehdejším kurzu téměř 32 korun za euro).

A to prý všechno během prvních tří dnů pobytu v Portugalsku. Zůstává otázkou, za co STES tuto částku zaplatil, protože se údajně jednalo o služby nad standardní rámec hotelu.

Podle serveru aktuálně.cz se na částce podílel tehdejší manažer reprezentace Vlastimil Košťál nebo vedoucí mužstva Jaroslav Dudl, generální sekretář Petr Fousek či hráči Milan Baroš, Petr Čech, Karel Poborský a Tomáš Ujfaluši.

„Je to blbost. Za co bych tolik utrácel, když o nás bylo v hotelu maximálně postaráno,“ uvedl bývalý reprezentant Karel Poborský. „Vůbec tomu nerozumím,“ dodal ještě člen nového výkonného výboru.

Podle aktuálně.cz z policie celou věc prošetřuje. Zajímá jí faktura za ubytování, kterou by měla mít v dokladech společnost STES. Základem vyšetřování je také podezření z podvodů mezi lety 2004-2006 a úředníci také prověřují možné falšování účetnictví v souvislosti s odměnami pro funkcionáře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud