3. března 2010 • 17:16

Gól proti přírodě. Míč se po výkopu vrátil do branky

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Jsou krásné a ošklivé góly. Jsou góly, při kterých si brankář připadá jak pitomec. A pak jsou góly, které vypadají naprosto proti přírodě. Přesně takový padl v nižší německé lize. Jeden z hráčů vykopával míč od své branky, silný vítr ale balon vrátil zpět. Ano, přímo do té branky, od níž se rozehrávalo!



Být to film, v titulkách by stálo: V hlavní roli - vykopávající hráč, vítr a zkoprnělý brankář. Ale být to film, tak si hlavně poklepete na hlavu. Tohle se přece nemůže stát.

Takhle vypadal gól proti přírodě:

Neuvěřitelný gól v německé nižší lize
Video se připravuje ...

A přece se stalo. Zápas mezi okresními rivaly Wimsheimem a Grunbachem byl 0:0, když hosté zahrávali výkop od své branky. Míč se ale ve vzduchu dostal do silného poryvu větru způsobeného bouří Xynthia.

Balon se místo očekávaného směru obrátil a spadnul zpátky před branku Grunbachu. Odrazil se od malého vápna a spadnul za přejvapeného brankáře. Rozhodčí gól uznal, ačkoliv podle německých pravidel neměl – z této standardní situace totiž mohla rezultovat trefa jen do soupeřovy branky.

Podle regulí by místo gólu měl následovat rohový kop. V tomhle případě se tak ale nestalo, i proto Wimsheim vyhrál 2:1.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud