21. března 2010 • 09:17

Platini brzy oznámí, zda hodlá znovu kandidovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hvězdný záložník Michel Platini podle francouzského deníku L'Equipe příští týden oznámí, zda bude znovu kandidovat na prezidenta Evropské fotbalové unie UEFA. Jako pravděpodobnější se zdá zatím varianta, že čtyřiapadesátiletý Francouz se rozhodne o další čtyřleté období usilovat.



Trojnásobný držitel Zlatého míče se dostal do čela UEFA v roce 2007, kdy v poměru hlasů 27:23 porazil Švéda Lennarta Johanssona. Ten do té doby působil v čele evropského fotbalu 17 let.

Podle L'Equipe ještě není francouzský funkcionář úplně přesvědčený, ale přesto chce své rozhodnutí veřejně vyhlásit na kongresu UEFA, který se uskuteční od úterý do čtvrtka v Tel Avivu. Platini už v lednu naznačil, že chce mít jasno ještě před červnovým startem mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Bývalý hráč Juventusu na sebe během probíhajícího funkčního období upozornil především překvapivým přidělením pořadatelství ME v roce 2012 Ukrajině a Polsku. Dlouhodobě také kritizuje zadlužené kluby a odmítá zavedení moderních technologií do fotbalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud