František Suchan
22. dubna 2014 • 23:21

Z Kováře se stal v Praze vetřelec. Někteří lidé jsou zlí, říkal po prohře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro naprostou většinu z šestnácti tisícovek fanoušků v O2 Areně byl za vetřelce. Za člena ruské výpravy, která hodlá čím dál oblíbenějšímu Lvu překazit cestu za triumfem v KHL. Jan Kovář to i na ledě moc dobře slyší. Občas se narážkám z publika zasměje, občas vůbec ne…



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 19:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
3:2
ONLINE
22. dubna
19:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
Góly

Domácí: 01:25. Sekáč, 50:59. Azevedo, 59:37. Azevedo

Hosté: 38:57. Mozjakin, 58:40. Paré

Sestavy

Domácí: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Zackrisson, Novotný, Azevedo – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Matai, Cingel, Kubalík.

Hosté: Košečkin (Pechurskij) – Antipin, Birjukov, Chabarov, Těreščenko, Lee, Ibragimov, Maleňkich – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Potěchin, Grigorenko, Paré – Kosov, Junkov, Platonov – Osala, Brent, Timkin – Malinovskij.

Rozhodčí

Olenin, Ronn – Sivov, Šeljanin

Stadion

02 Aréna, Praha

Návštěva

16 435 diváků

Při zápasech národního týmu mu přejí, ještě do loňska byl většinu z nich i ozdobou extraligy. Teď ale Jan Kovář pro české fanoušky nežádoucím prvkem. Klíčová postava Magnitogorsku stojí na té „špatné“ straně, ve finále KHL se bije proti českému mužstvu.

„Je to zvláštní, nebudu tvrdit, že ne. Přiznávám, že na začátku zápasu jsem byl i dost nervózní. Snad to bude příště lepší. Ono postupem času, když se začne hrát a přijdou emoce, už se od toho odstřihnete, ale na začátku to ode mě bylo kvůli tomuhle takové nervózní,“ líčil své dojmy 24letý centr.

Jan Kovář o atmosféře po porážce se Lvem: Velké horko a těžký led
Video se připravuje ...

Však si také z tribun vyslechl své. Slova o zrádcích patřila mezi ta slušná…. „Jo, něco vnímám. Někdy jde i o celkem vtipné narážky, ale někteří lidé jsou docela i zlí. To spíš zamrzí, ale to k hokeji patří,“ přešel podobné pokřiky jednotlivců.

V O2 Areně ale neměl jen nepřátele, pořádnou část jednoho ze sektorů v horním patře haly obsadila třicítka kamarádů z rodného Písku v Kovářových dresech, které jim z Magnitogorsku dovezl. Zatímco během vzájemného utkání v základní části vytvořila tahle parta pořádný rachot, tentokrát zanikla v moři domácí podpory. „Měli to teď ztížené, to je fakt,“ usmál se útočník.

Další skupina jeho známých seděla ve spodní části hlediště. „Ty jsem aspoň viděl, protože ostatní měli bílá trika, tak modré dresy vynikly,“ pokýval druhý nejproduktivnější hráč ligy. „Je hezké, že mi aspoň někdo fandí. Musím jim udělat větší radost příště,“ věděl.

Jana Kováře podporovali v Praze při finále KHL fanoušci z Písku
Video se připravuje ...

V úterý sice nebodoval, byl ale u obou tref svého mužstva a navíc se připomněl svou tradičně dotěrnou hrou. Třeba když na konci první třetiny atakoval gólmana Vehanena a za to šel na trestnou. „Ale on do mě šel první, já do něj pak jen trochu strčil. Hodil sebou, ale měl na to právo, je jako brankář chráněný. Ode mě to byla kravina,“ přiznal Kovář, s nímž si pak důrazně promluvil domácí kapitán Jiří Novotný, kamarád z reprezentace.

„Tohle je Honzův styl hry, na brankovišti je to hrozně nepříjemný hokejista. Neviděl jsem přesně ten jeho faul na Vehu, ale samozřejmě jsme si to s ním pak chtěli trochu vyřídit. Ale tohle je play off, finále. On hraje svou hru, dělá to výborně,“ uznal Novotný.

A Kovář zase na oplátku mluvil o pevné defenzivě Lva, kterou se jemu a jeho kumpánům nedaří vytrvale dostat ani pod tlak, natož výrazněji překonat. „Hrají opravdu dobře dozadu, čekají trpělivě na své šance a ty využijí. Stylem to je něco jako Zlín, i když samozřejmě v lepším podání. Hokej ale hrají podobný. My musíme být příště lepší a vyhrát tady aspoň ten jeden zápas,“ rozloučil se.

Justin Azevedo, Jiří Sekáč a trenér Kari Jalonen hodnotí atmosféru v O2 areně
Video se připravuje ...

V O2 Areně podporovali Jana Kováře jeho kamarádi, kteří obsadili část jednoho ze sektorů v horním patře haly obsadila třicítka kamarádů z rodného Písku v Kovářových dresech, které jim z Magnitogorsku dovezl.
V O2 Areně podporovali Jana Kováře jeho kamarádi, kteří obsadili část jednoho ze sektorů v horním patře haly obsadila třicítka kamarádů z rodného Písku v Kovářových dresech, které jim z Magnitogorsku dovezl.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud