Martin Tomaides
24. dubna 2014 • 22:45

Kouč Keenan se zlobil na Ševce. Nehrajeme kuželky, vzkázal mu bek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Góly, rvačky a znovu fantastická atmosféra – to bylo čtvrté finále KHL mezi Lvem Praha a Metallurgem Magnitogorsk. Pražský tým sice v utkání dvakrát vedl, nakonec ale musel spolknout prohru 3:5 a srovnání série na 2:2. Závěr zápasu navíc orámovaly bitky a vystupňované emoce. „Celou rvačku rozdmýchal obránce Ševc,“ zlobil se hostující trenér Mike Keenan po zápase, který vidělo 17 073 diváků, tedy rekordní návštěva KHL.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 4. • 19:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
3:5
ONLINE
24. dubna
19:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
Góly

Domácí: 07:10. Ullstrom, 17:13. Azevedo, 26:02. Němec

Hosté: 03:57. Chabarov, 18:22. Antipin, 34:02. Antipin, 40:38. Zaripov, 44:07. Zaripov

Sestavy

Domácí: Vehanen (Engren) – Maenpaa, Ševc, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal – Azevedo, Novotný, Zackrisson – Sekáč, Vrána, Thornberg – Řepík, Kapanen, Ullstrom – Ridderwall, Cingel, Matai

Hosté: Košečkin (Pečurskij) – Birjukov, Antipin, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Malenkich, Malinovskij – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Kazionov, Potěchin, Pare – Kosov, Junkov, Platonov – Timkin, Brent, Osala

Rozhodčí

Stadion

02 Aréna, Praha

Návštěva

17 073 diváků

Jinak si dnes Lev zažil také jednu premiéru. Pět obdržených branek v jednom utkání, to se ještě pražskému týmu v letošních vyřazovacích bojích nestalo. Především pokrýt první formaci ve složení Mozjakin-Kovář-Zaripov bylo dnes pro domácí mužstvo složitým úkolem. Tato trojice dohromady posbírala osm bodů.

„V průběhu zápasu jsme nadělali několik chyb a z těch pěti gólů jsme jim minimálně tři darovali,“ řekl po utkání obránce Martin Ševc, který nezapomněl pochválit první formaci soupeře.

Po závěrečném hvizdu si diváci mohli vychutnat ostrou bitku
Video se připravuje ...

„Tihle tři jsou výborní. Je to vidět v průběhu celé sezony i teď. My víme jak na ně, ale musíme být lepší a nenabízet jim možnosti našema chybama,“ hodnotil bek Lva.

Domácí O´Byrne se nenechal zahanbit.Foto Barbora Reichová (Deník Sport)

Pražskému mužstvu se vydařily první dvě třetiny, problémem byla až třetí část hry. Stačilo 38 vteřin a laxní přístup defenzivy povolil Zaripovovi zvýšit na 4:3. A když po pár minutách stejný hokejista v přesilové hře 4 na 3 z úhlu poslal kotouč za záda Vehanena, psychická výhoda byla definitivně na straně hostí.

„Sice jsme v zápase třikrát vedli, ale pak jsme nechytli začátek třetí třetiny a to nás stálo celý zápas,“ kroutil hlavou obránce Ondřej Němec, který si v zápase připsal jednu branku.

Závěr orámovala srážka Martina Ševce se Sergejem Mozjakinem. „Vyjížděl se radovat ze střídačky a chtěl mě trefit tělem. Já jsem ho ale viděl a neuhnul se. Pak přijeli další hráči jejich týmu a bylo to. Ale to je hokej, nemá cenu z toho dělat aférky,“ bral celou situaci s klidem dvaatřicetiletý bek.

Opačný názor měl ale trenér Mike Keenan. „Hráč číslo 55, byl to Ševc, tam zbytečně rozdmýchal celou tu závěrečnou rvačku. Do našich hráčů se navážel už v předchozím duelu, jeho hru by si měla prostudovat disciplinární komise,“ zlobil se kanadský trenér.

Reakce „železného Mika“ nechala českého obránce klidným, trestu od vedení soutěže se neobává. „To je hokej a ne kuželky. Magnitogorsk evidentně potřebuje víc mluvit než hrát. My je necháme, ať si klidně mluví, my budeme v příštím zápase zase hrát hokej,“ uzavřel Ševc.

Emoce plály naplno. Fanoušci se bavili hokejem i rvačkou
Video se připravuje ...

Zápas v O2 areně se odehrával před rekordní návštěvou
Video se připravuje ...

Petri Vahanen měl plné ruce práce
Petri Vahanen měl plné ruce práce

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud