1. listopadu 2016 • 22:01

Jediný střelec utkání Bartovič: Bylo to nacvičené, pilujeme to na tréninku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberecký útočník Milan Bartovič byl jediným úspěšným střelcem v prvním osmifinálovém zápase play off hokejové Ligy mistrů s Vítkovicemi. Jeho branka v oslabení tři minuty před koncem znamenala pro Bílé Tygry těsnou výhru 1:0 a lepší pozici do odvety, která je na programu za týden v Ostravě.



"Byl to náročný zápas, Vítkovice dobře bránily a snažily se přecházet do rychlých brejků. I tak si ale myslím, že jsme se i přes jejich zarputilou obranu dostali do několika slibných šancí. Škoda jen, že se nám nepodařilo rozhodnout dříve, možná by se zápas vyvíjel jinak. Byli jsme však disciplinovaní a trpěliví a nakonec jsme to urvali. Vítězství 1:0 určitě bereme," řekl Bartovič novinářům.

Dlouho bezbrankový duel rozsekla až situace z 57. minuty. Vyloučen byl domácí obránce Lukáš Derner a Vítkovice měly přesilovku. Bílí Tygři se ale dostali po chybě hostů do rychlého přečíslení a po pěkné přihrávce Radima Šimka rozhodl pohotovou ranou k tyči právě slovenský útočník.

"Snažíme se hrát oslabení aktivně a mít dobrý a rychlý přístup k soupeři. Povedlo se nám vypíchnout puk a dostat se do přečíslení. Sehráli jsme to pak velmi dobře. 'Šimy' mi to pěkně přihrál a já jsem střílel z první k tyči. Jednalo se o secvičenou akci, takhle se to snažíme pilovat i na tréninku," popsal svou trefu vicemistr světa z roku 2012.

Zápas byl zajímavý i z toho pohledu, že na sebe ve vyřazovací části Ligy mistrů narazily dva extraligové celky. Oba týmy se dobře znají a Bartovič potvrdil, že Vítkovice ho svou hrou nepřekvapily.

"Věděli jsme, co budou hrát. Soustředily se hlavně na obranu, mají docela silné a vysoké obránce. Těžko se proti jejich dobře organizované obraně prosazuje. Myslím si, že jejich tvář zůstala stejná jako v zápase, který jsme s nimi hráli před dvěma týdny," uvedl rodák z Trenčína.

Liberec si tak vybojoval lepší výchozí pozici do odvety, která se bude hrát v Ostravě přesně za týden. Bartovič očekává tvrdý boj a kvalitní zápas. "Vyhráli jsme, ale v odvetě nás nečeká nic jednoduchého. Vítkovice se budou doma chtít předvést a rozhodně nám nedají nic zadarmo. My však nic jiného než postup nebereme," řekl Bartovič, který se do Liberce vrátil před sezonou ze Slovanu Bratislava.

Oba týmy teď čeká reprezentační pauza. "Dostaneme nějaké volno, které dle mého přijde každému hráči vhod. Poté chceme kvalitně potrénovat a obnovit nějaké síly. Po pauze nás čeká velmi náročný program a určitě chceme pokračovat v dobrých výkonech a natáhnout šňůru výher," řekl útočník extraligového mistra, který má na kontě sérii pěti vítězství v nejvyšší soutěži.

Vladimír Svačina (vlevo) z Liberce a Petr Kolouch z Vítkovic
Vladimír Svačina (vlevo) z Liberce a Petr Kolouch z Vítkovic

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud