Jaroslav Kalina
2. listopadu 2016 • 08:15

Skolil Spartu a vzpomínal na Lva. Příjemný pocit, přiznal Thörnberg

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní comeback do Prahy zažil v úterý večer zkušený švédský hokejista Martin Thörnberg. Před třemi roky zde v dresu pražského Lva sváděl bitvy play off KHL, ve kterém to s týmem dotáhl až do finále. Nyní však válel za mateřský klub HV71 proti Spartě v Lize mistrů. Dvěma přesnými trefami se výrazně podílel na vítězství 4:2. Do odvety s Pražany tak jde švédské mužstvo v lepší pozici. „Bylo úžasné si znovu zahrát v O2 Areně,“ neskrýval nadšení kapitán Jönköpingu.



Po utkání Sparty se švédským klubem došlo tradičně na pozápasové rozhovory. Tiskovému mluvčímu Jönköpingu bylo hned jasné, koho si novináři přejí. „Thörnberg. Zavolám,“ řekl po chvíli čekání. Za moment vyšel z kabiny hostů střelec dvou branek a s širokým úsměvem naslouchal otázkám, které směřovali hlavně k jeho dojmům z utkání a skvělému comebacku do Prahy. 

„Odvedli jsme tu skvělou práci. Věděli jsme, že to nebude lehké proti Spartě. Je to dobrý tým. Znám z něj pár hráčů. Důležitý byl začátek zápasu, který jsme zvládli,“ zhodnotil na úvod nejproduktivnější hráč švédského celku. Statistikám Jönköpingu vévodí jak ve švédské nejvyšší soutěži, tak i v Lize mistrů.

„Čekám, že domácí odveta se bude hrát podobným stylem jako v Praze. Možná budeme víc bránit. Doma jsme opravdu silní. Věřím, že proti Spartě postoupíme,“ řekl sebejistě Thörnberg. Právě jeho zásluhou mohou být hráči HV71 klidnější. V O2 Areně byl hodně vidět. Nejen tím, že měl speciální dres pro týmového tahouna. Dostal se do mnoha parádních šancí, z nichž dvě excelentně proměnil.

Na závěr se rozvzpomněl o jeho angažmá ve Lvu Praha, díky kterému se zapsal do podvědomí českých fanoušků. Útroby pražské multifunkční haly mu nejsou vůbec cizí a hned po příjezdu do hlavního města na něj dolehly vzpomínky. „Byl to úžasné se sem po třech letech vrátit. Když jsem se dozvěděl, že budeme hrát proti Spartě, tak jsem byl přímo nadšený. Rád bych se v Praze brzy znovu zastavil,“ netajil svoji radost švédský mistr světa z roku 2013.

Soupeřem mu byli jeho bývalý parťáci ze Lva Petr Vrána, Lukáš Cingel a Juraj Mikuš. „S kluky jsem si psal. Jsem moc rád, že jsem se s nimi mohl znovu vidět. Už sice nehrajeme spolu, ale to je prostě hokej,“ dodal Thörnberg na adresu nynějších sparťanů.

Zleva útočník Jönköpingu Kevin Stenlund a útočník Sparty Lukáš Pech
Zleva útočník Jönköpingu Kevin Stenlund a útočník Sparty Lukáš Pech

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud