11. ledna 2017 • 09:34

Kudrna vystřelil Spartě výhru a burcuje: V Lize mistrů chceme na vrchol

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V čase 12:50 zvyšoval Andrej Kudrna na ledě Växjö na 2:0 a zdálo se, že semifinálový duel Ligy mistrů si hokejisté Sparty střelecky užijí. Ve zbytku zápasu pak už žádný gól nedali, ale to nevadilo, protože domácí skórovali jen jednou a branka slovenského útočníka tak byla vítězná. „Měli jsme štěstí. Pak jsme se soustředili na obranu a podržel nás Tomáš Pöpperle," chválil slovenský reprezentant v rozhovoru pro klubové stránky.



Skvělou formu v ročníku 2016/17 potvrzují hokejisté Sparty nejen v domácí soutěži, ale také v Lize mistrů. Tvrdý zápas na ledě druhého týmu švédské ligy dokázali urvat pro sebe a předvedli především důslednou a precizní defenzivu.

„Věděli jsme, že proti nám bude stát velmi dobře bruslící tým a že máme šanci uspět jen když budeme vycházet z dobré obranné hry. Dva rychlé góly nám pak pomohly dotáhnout zápas do vítězného konce," řekl pro hcsparta.cz Kudrna.

Nízká návštěva sledovala taktickou bitvu plnou šancí. Na dvě rychlé branky ale domácí Lakers hledali odpověď přiliš dlouho. Velkou zásluhu na celkové výhře má brankář Pöpperle, který likvidoval jednu šanci domácích za druhou a snížení ze strany amerického útočníka Joshe Hennessyho přišlo v 55. minutě pozdě. „Gólů mohlo padnout více, ale i tak si myslím, že je to dobrá pozice do odvety," dumal Kudrna.

Ta se odehraje příští týden v Praze a výhra by znamenala jedinou věc, krásné finále! Stále je ale zatím hotová jenom polovina. „Myslím, že nás čeká podobně těžké utkání. Budeme muset poctivě bruslit a být silní na puku. Tlak do branky snad přinese i nějaké góly," předpovídá slovenský reprezentant.

Že se hraje o postup mezi nejlepší dva týmy soutěže bylo vidět od začátku. Zápas byl plný ostrých střetů a některé souboje byly hodně na hraně. Přesto Sparta i v tomto ohledu byla lepší, její hráči se nechali vyloučit pouze dvakrát, zatímco borci Växjö vyfasovali trestů šest. A mají tak slušně nakročeno.

Ligu mistrů totiž v Praze berou dost vážně a cíl je stále jen jeden. „Tvrdě makáme v každém zápase a chceme dojít až na vrchol," burcuje Kudrna.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 1. • 20:00
Växjö Lakers
Växjö Lakers
1:2
ONLINE
10. ledna
20:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 54:38. Hennessy

Hosté: 01:16. Gernát, 12:50. Kudrna

Sestavy

Domácí: Andrén (Eriksson) – Bohm, Högberg, Murphy, Lundberg, Holm, C Rosén, Ernstig – Hennessy, Kiiskinen, Palola – Leino, Fröberg, Reddox – Everberg, Wisten, Josefsson – Carnbäck, Netterberg, R Rosén – Rondbjerg

Hosté: Pöpperle (Novotný) – Mikuš, Piskáček, Gernát, Nedomlel, Barinka, Švrček, Kalina – Hlinka, Vrána, Klimek – Ihnačák, Netík, Forman – Pech, Řepík, Kumstát – Cingel, Kudrna, Uher

Rozhodčí

Kaukokari, Fonselius (oba FIN) – Haster, Pihlblad (oba SWE)

Stadion

Vida arena

Návštěva

1347 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud