15. října 2013 • 08:58

Hudler v Calgary září a stal se mentorem. Bydlí u něj budoucí kanadská hvězda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po fantastickém startu sezony Tomáše Hertla v San Jose maličko zapadl další český hokejista, kterému začátek nového ročníku zatím vychází na výbornou. Devětadvacetiletý Jiří Hudler je lídrem odepsiovaných Calgary Flames na ledě a o budoucnost klubu se stará mimo něj. U sebe doma totiž ubytoval týmovou hvězdičku Seana Monahana a oba spolu vládnou klubovému kanadskému bodování.



Jiří Hudler, to je vítěz Stanley Cupu, zkušený mazák a druhý nejdražší hráč klubu, který by barvy Flames měl hájit ještě příští tři sezony. Sean Monahan je naopak úplný nováček, který byl letos jako osmnáctiletý draftován jako číslo šest a v klubu doufají, že z něj jednou bude superhvězda. Tato dvojice se dala dohromady na ledě i mimo něj a parádně to klape!

Mladičký rodák z Ontaria se totiž stal novým obyvatelem Hudlerova domu a oba si soužití náramně pochvalují. "Byla to paráda vypadnout z hotelu a dostat se někam, kde si člověk může taky sám uvařit. Navíc tady mám skvělou péči," řekl Monahan pro calgaryherald.com. "Však až mě přestane bavit, tak ho vyrazím," opětoval se smíchem Hudler.

VIDEO: Hudler se trefil do sítě Columbusu

Zatím ale vše funguje jak má, jak na ledě, tak v domácnosti. "Je super mít Monnyho doma, je to mladej kluk, rozumíme si. Takže většinu času se bavíme o hokeji, hrajeme kulečník, nebo prostě jen tak blbneme," řekl Hudler, který při svých začátcích v NHL v Detroitu bydlel kdysi ve sklepě domu Roberta Langa.

"Ale to u Monnyho nehrozí, má tu samozřejmě prezidentské apartmá," usmíval se Hudler. A pohodu přenáší dvojice i na led. Hudler se se sedmi body dělí o sedmou příčku v kanadském bodování ligy a Monahan má po senzačním startu na kontě šest bodů. Jediný produktivnější nováček je v současnosti Tomáš Hertl.

VIDEO: Takhle Monahan rozhodl duel s Devils

Chvála je ale v týmu Calgary hodně slyšet právě na Hudlera. "Je to úplně jiný člověk než v minulé sezoně. Stal se z něj lídr, hned první den kempu to bylo vidět. Pomáhá mladým klukům a jeho fyzická připravenost před sezonou byla fantastická," chválí účastníka posledního MS v hokeji trenér Bob Hartley.

Jiří Hudler je po Hertlovi nejproduktivnějším českým hokejistou.Foto Reuters

Z dobrého startu do ročníku zatím Hudler nedělá žádnou vědu. Moc dobře ví, že je před ním ještě pořádná porce náročných utkání. "Neřeším, jak jsem odstarotval. Hlavní je, že se nám zatím daří a taky, že hokej je pro nás pro všehny zatím zábava, náš styl hry nás baví," řekl útočník, jehož nejlepší sezonní počin je 57 bodů z ročníku 2008/2009.

Českého hokejistu si v Calgary oblíbili taky fanoušci, a to i díky jeho přátelské povaze. Během sobotního rozbruslení například házel jednomu z malých fanoušků přes plexisklo puk. "Viděl jsem tam prcka v našem tričku, tak proč mu neudělat radost. Kdyby se to stalo mě když jsem byl menší, byl bych z toho určitě nadšenej," vykládal Hudler.

Ten v letošní sezoně zatím bodoval ve všech utkáních a sérii se pokusí prodloužit v noci ze středy na čtvrtek, kdy jeho Flames zavítají do Anaheimu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud