Martin Tomaides
2. března 2015 • 01:41

Dvoubodový Jágr gólem vyrovnal Esposita a pomohl k výhře 4:3

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu se jen rozehříval, v neděli se už Jaromír Jágr rozjel naplno. Druhý zápas v dresu Floridy zvládl bez potíží a gólem a nahrávkou se podílel na výhře 4:3 v derby nad Tampou Bay. Jeho gól z 11. minuty byl navíc gólem číslo 717 v kariéře a vyrovnal se díky němu Philu Espositovi v historické tabulce střelců na pátém místě. Po zápase byl zvolen první hvězdou utkání.



Děsivý start měli proti favoritovi z Tampy hokejisté Panthers. První střelu na bránu vyslal až v čase 10:01 slovenský navrátilec do sestavy Tomáš Kopecký. Do té doby byl na ledě jen jeden tým a ten domácí to rozhodně nebyl. Jenže hned druhá střela Floridy byla gólová a měl ji na svědomí Jaromír Jágr.

Za záda brankáře Bishopa umístil přihrávku Jonathana Huberdeaua a spokojeně zvedl ruce nad hlavu. Nejen, že díky přesné ráně znovu přepisoval historické tabulky, hlavně ale přerušil devítizápasovou sérii bez bodu. Ta byla mimo jiné nejdelší v jeho kariéře.

VIDEO: Jágrův první gól v dresu Floridy

Český harcovník znovu naskočil ve formaci s "mláďaty" Huberdeauem a Aleksandrem Barkovem. A stejně jako den předtím proti Buffalu to klapalo i tentokrát. Žádný velký systém ve hře Floridy nehledejte, Jágr si těžko ve svém novém působišti bude s někým vyměňovat přihrávky jako to dovedl před pár lety ve Philadelphii s Claudem Girouxem, ale viditelně mu vyhovuje mladá parta. Tihle chlapci mají totiž ohromný tah na branku a chuť do hry.

"A my navíc věříme, že se vedle něj budou dál zlepšovat, Jágr je obrovským vzorem," chválil v přestávce mezi třetinami jeden z vysoce postavených činovníků Peter Luukko, kterého nadchla spolupráce s Jágrem před lety ve Philadelphii.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Tampa Bay

Zápas se lámal ve 26. minutě. Za stavu 1:1 neproměnil trestné střílení hostující Tyler Johnson a jen o pár vteřin později skóroval Barkov, který dorážel Jágrovu střelu. Ve třetí částí sice Lightning ještě dotahovali, Florida si už ale výhru vzít nenechala. I díky výtečnému brankáři Alu Montoyovi.

Díky dvěma výhrám v řadě tedy Panthers stále dohání Boston na posledním postupovém místě, v tuto chvíli na něj ztrácí dva body.

Historická tabulka střelců:

1. Gretzky - 894
2. Howe - 801
3. Hull - 741
4. Dionne - 731
5. Esposito - 717
6. Jágr - 717

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 3. • 23:10
Florida Panthers
Florida Panthers
4:3
ONLINE
1. března
23:10
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 10:24. Jágr, 25:31. Barkov, 37:00. Boyes, 44:18. Ekblad

Hosté: 12:08. Stralman, 48:31. Stamkos, 57:16. Johnson

Sestavy

Domácí: Montoya (Luongo) – Campbell, Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Kampfer, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, Boyes – Pirri, Trocheck, Hayes – Upshall, MacKenzie, Kopecký

Hosté: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Garrison, Nesterov, Šustr, Barberio – Killorn, Stamkos, Filppula – Kučerov, Johnson, Palát – Paquette, Connolly, Callahan – Drouin, Boyle, J.T. Brown

Rozhodčí

Meier, St. Laurent – Murphy, Barton

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud