24. února 2016 • 09:42

Neuvirth ukázkově kiksnul. Jejich brankář byl jinde, mrzelo kouče

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběl jen frak a zlatý podnos. Michal Neuvirth v nočním zápase NHL obsloužil soupeře Joakima Nordströma lépe, než to dělají jeho spoluhráči. Ukázkové namazání českého brankáře Carolinu nastartovalo a vyhrála nad Flyers 3:1.



Fantastickou úspěšnost zákroků, s 92.8 % je Neuvirth stále na děleném třetím místě v lize (spolu s Corey Crawfordem z Chicaga a krajanem Petrem Mrázkem) proti Hurricanes 27letý český brankář nevylepšil. Šlo na něj jen osmnáct střel, ale tři z nich skončily za jeho zády.

A první inkasovaný gól bude Neuvirthovi ještě dlouho sloužit jako spolehlivý zesnůbudič. Chybnou rozehrávkou poslal puk ve 29. minutě zpoza branky přímo na hůl švédského útočníka Joakima Nordströma, který pohodlně vyrovnal. Druhý gól přidal po přihrávce Andreje Nestrašila střelou z mezikruží Jordan Staal, jeho bratr Eric Staal z dorážky uzavřel skóre.

VIDEO: Podívejte se na kiks Michala Neuvirtha při rozehrávce

Flyers, kterým ve Východní konferenci patří až dvanácté místo, po prohře 1:3 na osmý Pittsburgh dál ztrácí pět bodů. "Jejich brankář byl dnes rozdílový, byl jinde než ostatní hráči na ledě," smekl před Camem Wardem na tiskové konferenci trenér Philadelphie Dave Hakstol. Ward v zápase zastavil 36 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

"Jednoduše pro nás tento zápas ukradnul. Měl dva velké zákroky, spolehlivě řešil brejky soupeře, jistý výkon, všechno jak má být," pochválil svého svěřence kouč Caroliny Bill Peters.

Carolina je na Východě desátá, od postupu do bojů o Stanley Cup ji dělí dva body.

Michal Neuvirth chybnou rozehrávkou poslal zpoza branky puk přímo na hůl Joakima Nordströma
Michal Neuvirth chybnou rozehrávkou poslal zpoza branky puk přímo na hůl Joakima Nordströma

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud