23. října 2016 • 18:30

Gretzky otevřeně pod otevřeným nebem: Tohle byl můj poslední zápas!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli ve 21.00 SELČ vyjedou v Manitobě na led k zápasu pod otevřeným nebem hokejisté Edmontonu a Winnipegu. O den dřív si to na stadionu Investor Group Field střihly staré gardy. Mark Messier, Dale Hawerchuk, Teemu Selänne, bylo komu se klanět. Po ledě se proháněla i bývalá hvězda z nejzářivějších Wayne Gretzky, který po zápase šokoval novináře když přiznal, že šlo o možná poslední zápas jeho kariéry.



„Hrál jsem mizerně, jsem opravdu špatný,“ řekl na tiskové konferenci 55letý Gretzky. Exhibiční utkání hrál vítěz čtyř Stanley Cupů (všechny s Oilers) naposledy při prvním Heritage Classic na Commonwealth Stadium v Edmontonu v roce 2003 proti Montrealu.

„Za dva měsíce oslavím padesáté šesté narozeniny. Dost možná jsem dnes odehrál své úplně poslední utkání,“ prohlásil doslova „The Great One“, který si chodí zašmrdlat hokej jednou ročně při exhibičním fantasy campu v Las Vegas.

Výsledek zápasu mu věru moc radosti neudělal, Oilers prohráli trestným střílením Teemu Selänneho z posledních sekund 5:6 a bezkonkurenčně nejlepší střelec historie NHL (894 gólů a 2857 bodů v 1487 zápasech) si nepřipsal žádný bodík.

"Že nebodoval? Nevadí, tu hru ale stále vidí neuvěřitelně, bruslí stále tam, kde puk bude, ne kde se zrovna nachází. Takový hráč se už nenarodí, byl a je neuvěřitelný," smekl před Gretzkym spoluhráč ze staré gardy Oilers Craig MacTavish.

Stará garda Winnipegu porazila legendy Edmontonu 6:5
Stará garda Winnipegu porazila legendy Edmontonu 6:5

„Utkání skončilo myslím přesně tak, jak mělo. Nejlepší borec na ledě dal rozhodující gól,“ pomyslně kleknul před Selännem Gretzky. Šestačtyřicetiletý útočník se utrhl ze řetězu, vstřelil dvě branky a na další tři přihrál. Respekt!

"Zábavné, viďte. Na ledě jsem byl podruhé za dva roky," smál se po duelu v pořadu Hockey Night In Canada Selänne, který ukončil kariéru na jaře 2014 v dresu Anaheim Ducks. "Myslím, že kdybych dva týdny potrénoval, mohl bych se klidně vrátit do NHL. Ale nebojte, na to se nechystám," rozprávěl výborně naložený Fin, jenž ve své první sezoně za Jets nastřílel fantastických 76 gólů a celkem jich dal v NHL 684 (11. místo všech dob).

Show "starých pák" pod širým nebem na fotbalovém stánku týmu Winnipeg Blue Bombers před 33 tisíci diváky bavila, uvidíme, jak na ni v neděli navážou současní borci Edmontonu a Winnipegu. Bude úspěšnější Connor McDavid nebo Patrik Laine?

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud