19. listopadu 2016 • 22:23

Bitka jako řemen! Gudas si udělal ze soupeře boxerský pytel, Palát zářil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Ondřej Palát přispěl v NHL svým třetím gólem v sezoně a asistencí k vítězství Tampy Bay 3:0 na ledě Philadelphie. Tým Lightning, jenž tento týden přišel na několik měsíců o zraněného kapitána Stevena Stamkose, vyhrál čtvrtý zápas za sebou, navíc všechny na ledě soupeřů. Pořádnou bitkou se v duelu v dresu domácích blýskl Radko Gudas.



Na Gudase , který zahájil sezonu jen na tribuně kvůli trestu z přípravy, přicházela ze zámoří v poslední době jen samá chvála, ve 13 zápasech zatím nasbíral sedm bodů za gól a šest asistencí. Proti Tampě se ale prosadil jen v pěstním souboji. Na začátku druhé třetiny se do sebe pustili s J.T. Brownem a český obránce si ze soupeře udělal doslova boxovací pytel. Oba bijci se ale rozešli se sportovním poplácáním a na trestné lavici se oba s chutí zasmáli.

Tampu poslal do vedení v 15. minutě Tyler Johnson a ve 28. minutě její náskok zvýšil Palát . Český útočník si nabruslil mezi kruhy a střelou zápěstím překonal Stevea Masona v domácí brance. Na začátku třetí třetiny pětadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku dlouhým pasem od vlastní brankové čáry na útočnou modrou vyslal Jonathana Drouina, jenž stanovil konečné skóre.

Flyers přestříleli hosty výrazně 32:18, ale nedokázali překonat výborně chytajícího ruského brankáře Andreje Vasilevského, jenž byl vyhlášen největší hvězdou zápasu před Palátem. Neprosadil se ani elitní český útočník Philadelphie Jakub Voráček , jenž v předchozích deseti zápasech nasbíral čtyři góly a pět asistencí.

Philadelphia - Tampa Bay 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 15. Johnson, 28. Palát, 45. Drouin (Palát). Střely na branku: 32:18. Diváci: 19.732. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij, 2. Palát, 3. Hedman (všichni Tampa).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud