13. července 2017 • 11:20

Jágr? Každý tým bude rád, že ho má, říká bývalý parťák z Floridy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kde bude Jaromír Jágr v dalším roce hrát se neví, ale Florida to nebude. To už je potvrzené. Od otevření trhu s volnými hráči uběhlo už téměř čtrnáct dní a český bard je stále bez smlouvy. Nabídky už dostal z nižší ECHL, z Ruska a dokonce i ze Španělska. Jágr ale preferuje setrvání v NHL a podle jeho bývalého spoluhráče Nicka Bjugstada kdokoliv, kdo ho podepíše, nemůže prohloupit.



Když se Jágr v únoru 2015 přesouval z New Jersey na Floridu, zdálo se, že se blíží jeho zámořský konec. Panthers často byli pro hokejové veterány posledním působištěm před odchodem do sportovního důchodu, ale Jágr se tady našel. Objevil skvělé spoluhráče, užíval si energii slunného poloostrova, zamiloval se... Zkrátka angažmá na jedničku!

Panthers už ale o jeho služby do dalších let nestojí, i když jeho útok s Jonathanem Huberdeauem a Aleksanderem Barkovem byl největší hrozbou mužstva a Jágr oběma mladíkům pomáhal hokejově dospět.

„Oba jsou velmi dobří, ale vedle něj začali být ještě lepší," vykládal čtyřiadvacetiletý Bjugstad a ve stejném duchu pokračoval. „Hráči vedle Jágra se stále zlepšují, sám jsem to viděl na sobě. Kdokoliv ho vezme do týmu, bude z jeho příchodu jen profitovat," pokačuje v superlativech americký forvard.

Téměř dvoumetrový centr patřil v šatně navíc k Jágrovým oblíbencům. O více než dvacet let starší parťák si ho často vybíral ke svému tradičnímu vtipkování. To je prý dalším velkým plusem, zápal pro hru a věčně vtipkování jsou Jágrovým tradičním znamením. „Fórky na mojí adresu mi nevadily, právě proto, že přichází od něj," řekl pro NHL.com.

Je pravda, že humor ze strany borce, který je druhým nejproduktivnějším mužem historie a i po 26 sezonách v NHL dokáže v pohodě překonávat čtyřicetibodovu hranici, je asi celkem příjemně přijímán. Právě jeho dlouhověkost je pro mladé hráče inspirací. „Každý sleduje, jak jí a trénuje a co obecně dělá jinak," přiblížil.

Bjugstad má prostě pro svého exspoluhráče jen slova chvály, obdivu a díků. „Nedá se ani pořádně vyjádřit, jak moc jsem mu vděčný za všechno, co pro mě udělal. Věřím, že ať skončí kdekoliv, bude úspěšný a každý tým bude rád za to, že ho má," dodal.

Hertl o Jágrově konci na Floridě: Není nejmladší, k hokeji to patří
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud