9. června 2008 • 20:24

Pavel Brendl míří do Ruska

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Pavel Brendl míří ze švédského Brynäs do ruské ligy, kde bude podle deník Dagens Nyheter oblékat dres Nižného Novgorodu.



Jeden z nejproduktivnějších hráčů celé Elitserien opouští svůj dosavadní klub i přesto, že mu smlouva s Brynäsem dosud nevypršela.

Brendl, jehož deník označil za "jednoho z největších hráčů nynější nejvyšší švédské soutěže," měl kontrakt celkem na tři sezony a dosud z něj uplynula pouhá třetina.

Důvodem souhlasu Brynäsu, který si s Brendlovým přispěním zajistil prvoligovou příslušnost až v baráži, je podle listu skutečnost, že klub již nemá prostředky na to, aby mu platil jeho vysoký plat.

Brendl má v Rusku dostat údajně jeden milion dolarů, jeho švédský klub pak navíc "odškodné" ve výši 350.000. K ziskům Brynäsu z celé transakce se přidá ještě úspora za Brendlovu nynější mzdu.

Brendl je tak třetím známým hráčem elitní švédské hokejové soutěže, který se vydává do Ruska. Nedávno na ruské nabídky kývli i Tony Martensson a Mattias Weinhandl. Podle Dagens Nyheter však seznam odchodů východním směrem Brendlovým jménem určitě neskončí.