21. května 2012 • 17:29

Šampaňské, extáze a ovace pro Vůjtka. Bratislava slavila se stříbrnými hrdiny

Autor: iSport.cz, čas.sk
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejisté přiletěli do Bratislavy, kde je čekala spanilá jízda městem a následná oslava stříbrných medailí spolu s fanoušky na náměstí Slovenského národního povstání. Stříbrné hrdiny přivítal ohlušující potlesk a bouřlivou atmosféru ještě vygradoval příchod českého kouče slovenské reprezentace Vladimíra Vůjtka.



17:26 Oslavy na náměstí se chýlí ke konci. Hokejisté pomalu odcházejí z pódia a končí se s k prasknutí naplněným náměstím. V Bratislavě i celém Slovensku však bude euforie v podání hokejistů i jejich fandů pokračovat ještě velmi dlouho.

17:22 Slováci to na pódiu pořádně roztočili, reprezentanti dokonce oslavují stříbro tancem.

17:20 Hráči i fanoušci uctili památku Pavola Demitry, svého někdejšího kapitána a především kamaráda.

1285443:gsmall:true:true17:18 "Jsme jeden tým, jsme jedna velká hokejová rodina, jedna velká hokejová republika!" hlásí na pódiu sportovní komentátor a moderátor akce Slavo Jurko. Dav svým miláčkům nepřestává skandovat "ďakujeme!"

17:10 Z reproduktorů ale především hrdel fanoušků i hokejistů burácí hity Nech bože dá nebo We are the champions.

1285440:gsmall:true:true17:07 Náměstí skrápí šampaňské, pořádné mistrovské koupele se dočkal i Vůjtek.

17:05 Slovenské hokejisty přivítaly desetitisíce lidí, píše server Čas.sk. Podle odhadů je na náměstí SNP ještě víc fanoušků, než před deseti lety, kdy Slovensko vybojovalo na MS dokonce zlato.

17:03 Slovo si bere trenér Vůjtek. "Nikdo by nevěřil, že přijde tolik lidí po zisku stříbrné medaile. Je vidět, že Slovensko miluje hokej!" prohlásil reprezentační trenér východního souseda.

16:56 Křik, jásot, bubny, skandování – všechno vrcholí příchodem architekta slovenské superjízdy. Na pódium vchází český kouč Vladimír Vůjtek!

16:55 Průvod slovenských hokejistů ukončili kapitán Zdeno Chára a strůjce českého konce Miroslav Šatan. Prvně jmenovaný korunoval nástup reprezentantů ukázáním stříbrné trofeje z mistrovství světa.1285430:gallery:true:true16:54 Už tak obrovskou euforii posunul na další úroveň příchod hvězdného gólmana Jána Laca. Spoluhráči ho dokonce nosili na rukou!

16:47 Hokejisté pomalu přicházejí na pódium. Moderátor vyvolává jejich jména. Jako první vyběhl se slovenskou vlajkou Michal Sersen a hodil divákům svou rukavici.

16:42 Slovenští stříbrní hrdinové se blíží slavnostnímu pódiu! Bratislavou zní jásot "Ďakujeme!"

1285416:gsmall:true:true16:41 Fanoušci se dočkali! Slovenští hokejisté dorazili na náměstí SNP. Přivezli sice ještě hustší déšť, ale shromážděnému davu to nevadí. Atmosféra graduje s každou vteřinou.

16:32 Autobus právě přejel most SNP, podle serveru Čas.sk dělí hokejisty od příjezdu jen pár minut.

16:20 Z mraků nad Bratislavou spustil déšť, ale slavící Slováky to nerozhází. Nic si nedělají ani ze stále se natahujícího zpoždění svých hokejistů. "Nevadí! Nevadí!" zní pokřik na náměstí SNP.

15:59 Příjezd stříbrné slovenské reprezentace na náměstí SNP se blíží, o zábavu čekajících tisícovek fanoušků se starají sličné roztleskávačky.15:51 Projíždějící hokejisty podle serveru pluska.sk jásotem přívitali i kněží z bratislavské katedrály sv. Martina.

15:45 Slunečnou oblohu vystřídaly nad Bratislavou mraky, ale na náladě davu na náměstí SNP to neubírá. Naopak mezi fanoušky proběhla skandovaná vzpomínka na tragicky zesnulého kapitána slovenských hokejistů Pavola Demitru.

15:36 Příjezd hokejistů zřejmě zkomplikuje dopravní situace. Kromě nehody na původně plánované trase se v Bratislavě tvoří zácpy.

15:20  Náměstí SNP se začíná zaplňovat, slovenská média odhadují přítomnost přibližně osmi tisíc fanoušků. Nad záplavou vlajek a dresů zní slovenská hokejová hymna Nech bože dá. Celé náměstí zpívá.

Slovenští fanoušci v Bratislavě čekají na své stříbrné miláčky
Video se připravuje ...
15:01 Hokejisty vítají také tisícovky jásajících fanoušků, kteří lemují cestu busu.

14:59 Zastaví se spanilá jízda podobně jako slovenské tažení krůček před cílem? Podle informací serveru Čas.sk zablokovala naplánovanou trasu dopravní nehoda!1285238:gallery:true:true14:44 Autobus na okružní jízdě Bratislavou doprovází oficiální kolona, ale i jedna neoficiální - tvořená troubícími a vlajkami ověšenými vozy fanoušků.

14:30 Zatímco slavnostní vůz slovenského týmu načíná svou cestu, fanoušci na náměstí SNP už se začínají bavit. Radostný dav v reprezentačních dresech do příjezdu hokejistů zabaví hudební vystoupení, právě hraje kapela Polemic.

Hokejisty odvezl na náměstí SNP tenhle vyparáděný autobusFoto kf, Čas.sk
14:16 Jízda začíná! Slováci ve "vytuněné" Karose odjíždějí z přistávací plochy za jásotu fanoušků. Panuje úžasná atmosféra, hokejisté si s příznivci podávají ruce a sklízejí ovace.

14:15 Slovenští pořadatelé čekají, že stříbrný tým ve městě přivítá přes dvacet tisíc fanoušků.

14:09 Po úvodním přivítání na letišti by se Slováci měli pomalu přesunout na náměstí Slovenského národního povstání, kde před deseti lety slavili zlatou medaili z MS ve Švédsku. Jejich příjezd je očekáván ve čtyři hodiny odpoledne.1285159:i_article:true:true14:05 Dveře speciálu se otvírají a stříbrní slovenští hrdinové vystupují z letadla. Jako první jde kapitán Chára, hned za ním následuje kat českých nadějí Šatan.

13:53 Letadlo se slovenskou reprezentací právě přistálo na bratislavském letišti M. R. Štefánika. Hokejisty přivítá přibližně tisícovka fanoušků.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud