6. ledna 2015 • 13:22

Odnikud hrdinou. Slovensko za medailí táhl nedraftovaný gólman

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský brankář Denis Godla ovládl individuální ocenění mistrovství světa hokejistů do 20 let v Torontu a Montrealu. Devatenáctiletá opora překvapivě bronzového týmu byla vyhlášena nejužitečnějším hráčem turnaje a vybrána do All Star týmu podle akreditovaných novinářů. Godla byl navíc zvolen i nejlepším brankářem podle direktoriátu turnaje.



Výkony slovenského brankáře zastínily veškeré hvězdy zámořského turnaje. V Kanadě bojovali o cennou trofej slibní vysoko draftovaní mladíci jako Curtis Lazar, William Nylander či Ivan Barbašev. K vidění byli i supertalentovaní Connor McDavid či Jack Eichel, které draft čeká letos. Přesto je zastínil rodák z Kežmaroku.

"Godla je skvělý chlapík. Má dost štěstí, ale zároveň je velmi dobrý. Všichni ho mají rádi, je to náš hrdina, hvězda, náš bůh. Můžeme se k němu modlit, protože je úžasný,“ řekl těsně po zisku bronzové medaile pro hokej.sk útočník Samuel Petráš.

Slovenský akrobat si svými kousky získal i kanadské publikum. Když domácí mašina zastavila houževnaté Slováky před branami finále, dala celá hala najevo, jak se výkon devatenáctiletého brankáře líbil. Při závěrečném vyhlašování nejlepších hráčů obou týmů fanoušci hromadně skandovali "goalie, goalie". Godla pak tribunám zamával. "Bylo to neskutečné, budu si to pamatovat do konce života," řekl po utkání brankář.

VIDEO: Fanoušci v Kanadě si Godlu oblíbili

Přitom Godla zatím v zámoří žádnému týmu nepatří. Na draftu NHL v roce 2014 si ho nikdo nevybral. On přesto držel Slovensko celý turnaj a pochytal 224 z celkových 242 střel (nejvíce z celého turnaje), takže měl úspěšnost zákroků 92,56 procenta. Hráč týmu KHL Slovanu Bratislava nastupoval dosud v sezoně ve slovenské extralize za slovenskou reprezentační dvacítku.

Agenta slovenského gólmana ale teď čeká hodně práce. Minimálně by měl mít neustále po ruce nabíječku na telefon, o Godlu totiž bude velký zájem. "Do NHL se tímhle stylem dostane hodně brzy," předpovídá kanadská novinářka Lissa Albert na svém Twitteru.

Ještě dál šli ve svém hodnocení u stanice TSN Radio. "Godla byl minimálně tak dobrý jako McDavid, a to je sakra hodně."

Zdá se, že na Slováka čeká světlá budoucnost.

Přehled individuálních ocenění:

Nejlepší hráči (podle direktoriátu turnaje):

Brankář: Denis Godla (Slovensko),

obránce: Vladislav Gavrikov (Rusko),

útočník: Max Domi (Kanada).

All Star tým (podle akreditovaných novinářů):

Denis Godla (Slovensko) - Gustav Forsling (Švédsko), Josh Morrissey - Sam Reinhart, Max Domi, Connor McDavid (všichni Kanada).

Nejužitečnější hráč: Denis Godla (Slovensko).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud