11. května 2015 • 11:43

Růžička stále neobsadil poslední místo soupisky. Budeme čekat, říká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Definitivní jistotu postupu do čtvrtfinále si v neděli večer zajistili čeští hokejisté díky výhře 4:2 nad Německem. Vše se ale nerodilo hladce. Domácí parta počtvrté ze šesti zápasů inkasovala jako první a trenér Vladimír Růžička se mračil nad některým počínáním svých svěřenců. "Přijde mi, že každý z hráčů si chce dát gól," kroutil hlavou jinak spokojený trenér.



Nasazení Michala Vondrky vypadalo jako geniální tah, když hned při prvním střídání vstřelil gól.
"Byla to trochu náhoda, ale vrátilo nás to do zápasu. Ve druhé třetině už byl výkon týmu podstatně lepší a hráli jsme slušně. Pořád ale děláme plno chyb, propadáme v útočném pásmu a soupeř nás pak přečíslí. Taková chyba by nás mohla stát důležitý zápas."

Týká se to i rozehrávky beků?
"Taky, my hru musíme zjednodušit. Kluci se všechno snaží udělat co nejlépe, ale i kvůli tomu pak často zbytečně chybujeme a agresivnější soupeř, který dobře forčekuje, nás může dostat do potíží. Kluci to ví, ale my na tom stejně musíme zapracovat."

Je důležité, že se tým nenechá chybami rozhodit a stejně se pak ještě dokáže do zápasu vrátit?
"Máme silný útok, to je dobře, ale vzadu to zkrátka hapruje, a to je chyba i útočníků. Přijde mi, že každý z hráčů si chce dát gól, přitom naši soupeři jsou kvalitní a rychlí a umí toho využít. A to ukázal i začátek zápasu, první třetiny máme obecně slabší."

I proto se k Jágrovi a Červenkovi v průběhu utkání připojil obranář Jiří Novotný?
"Některé lajny jsou hodně orientované na útok a trochu tam občas chybí nějaký hráč, který by hlídal zadní vrátka. Chyby co děláme, se nám nesmí stávat, soupeř je kvalitní, využije toho! Však jste to viděli u druhého gólu Německa, kde Wolf pak málem vytrhl kus šibenice."

Na soupisce stále zůstává jedno volé místo, jste rozhodnutý, kým ho obsadíte?
"To ještě zůstává otevřené. Budeme čekat."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud