Pavel Ryšavý
9. května 2016 • 14:18

Furch nechytá? Je to překvapení. Ale musí se s tím vypořádat, říká Salfický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to docela šok. Automaticky se čekalo, že do české branky nastoupí proti Švédsku Dominik Furch, který byl na řadě. Místo něj ale večer od 19.15 půjde do akce Pavel Francouz. „Tahle informace mě nejdřív taky docela překvapila,“ říká bývalý reprezentační brankář Dušan Salfický.



Argument trenérů mu ale nakonec dává smysl. Furch zářil proti Rusku, domácímu ofenzivnímu stroji nedovolil ani gól. To bylo v pátek. Česko i díky němu vyhrálo 3:0. Po verdiktu českých trenérů, že podruhé za sebou vsadí na Francouze , je jasné, že nejdřív si hrdina bitvy s Ruskem užije zápas až ve čtvrtek s Norskem. Tedy prakticky až za týden.

„Kdybyste tam měli staršího gólmana, jasnou jedničku, tak by to bylo asi hodně nepříjemné. Oba dva naši kluci jsou ale ještě mladí, nemělo by jim dělat potíže z kolotoče zápasů na chvíli vypadnout a pak do něj zase naskočit. Dominik se s tím prostě teď musí vypořádat sám. Věřím, že to problém nebude,“ je přesvědčen Dušan Salfický.

MS v hokeji 2016: Se Švédy mají Češi negativní bilanci
Video se připravuje ...

Podle něj případ jasně ukazuje, že mezi českými brankáři vládne ideální vztah kolega – kolega. Žádní dva kohouti na jednom dvorku: „Padaly omluvenky, hodně gólmanů nejelo a oba jsou teď na stejné vlně, vycházejí spolu dobře a ani náznak nějaké nevraživosti mezi nimi není, nebo to na mě aspoň tak působí. Trenéři s nimi mluví, takže vědí, co si kolem nich mohou dovolit.“

Podle Josefa Jandače jde Francouz na Švédy hlavně proto, že se mu s nimi dařilo před šampionátem ve Znojmě, kde vychytal výhru 7:1. „Nejdřív jsem byl překvapený, že se trenéři takhle rozhodli. Ale to vysvětlení dávalo smysl, Francík chytal dobře proti Švédsku a chtějí ho na ně nasadit znovu,“ dodal Salfický.

Sám si vystoupení reprezentace v Rusku zatím užívá: „Celý tým na mě působí nesmírně pozitivně, že ti kluci chtějí něco dokázat. Pořád se mluvilo o hráčích z NHL, co nejedou. Ale z týmu cítíte, jak chce ukázat, že i z extraligy může přijet hokejista, co na mezinárodní úrovni nezklame.“

BLOG MIROSLAVA HORÁKA: Hrdina Furch podruhé na střídačce. Pokud nelžou, trenéři se toho vážně nebojí>>>

Devátého května se v Moskvě ve velkém stylu slavil Den vítězství
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud