Pavel Bárta
29. srpna 2016 • 08:08

Nestrašil na Světový pohár nesmí, hokejový dříč má od klubu zákaz

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl hrát, ale nic z toho nebude. Andrej Nestrašil už se uzdravil po těžkém úrazu páteře a může zase hrát. Ještě nedávno hlásil, že pokud si to situace vyžádá, je připravený jít do zbraně. Na Světový pohár se však 25letý útočník stejně nepodívá. Případný start mu zakázal jeho klub Carolina Hurricanes.



„Patřil k širšímu okruhu hráčů, kdyby se nedej bože s některým z nominovaných něco stalo. Zajímali jsme se, jak je na tom. Tvrdil, že trénuje naplno a že už je v pořádku. Potom zavolal, že ho Carolina nepustila. Ozval se mi i člověk z vedení klubu, že s ním počítají do prvních dvou pětek, že to zranění bylo zlé a Andrej by měl udělat dobrou sezonu, protože hraje o další smlouvu, což chápu,“ řekl Sportu trenér reprezentace Josef Jandač .

Koncem února Nestrašilovi po ostrém střetu skončila sezona, tři měsíce se nesměl hýbat. Nebýt zlomeniny dvou obratlů, útočník Caroliny by v sestavě pro World Cup pravděpodobně nechyběl. Po vážném zranění mu však nebyl schopen zaručit, jestli se na led ještě vrátí. Zotavil se však nečekaně rychle. „Jsem stoprocentně ready a mám trenérům co nabídnout,“ hlásil ještě v polovině srpna.

Teď je všechno jinak. O tom, že Carolina vetovala Nestrašilovu případnou účast na hokejové monstrakci, se reprezentační trenér dozvěděl zhruba před dvěma týdny. „Pro nás to znamená, že pokud nebude v širší nominaci Nestrašil, musíme tam dát někoho jiného,“ uvedl Jandač.

I kdyby se tedy okolnosti seběhly tak, že by bylo nutné dopsat na soupisku někoho z náhradníků, Nestrašil to nebude, i kdyby případně prošel vstupní prohlídkou, kterou hráči podstoupí na srazu v Praze. Klub si jeho účast nepřeje a Nestrašil proti němu nepůjde.

Místo v NHL si tvrdě vydřel, bojoval o něj dlouho. V Carolině mu navíc končí smlouva. Hurricanes prý s Nestrašilem předběžně počítají do prvních dvou formací. V následující sezoně si vydělá 950 000 dolarů (asi 24 milionů korun), pokud se mu povede, může si hodně polepšit. Ve středu má odchovanec pražské Slavie odletět do zámoří a bude pokračovat v přípravě na další ročník NHL. World Cup už jde mimo něj.

„Je to jednoduché, jeho rozhodnutí rozumím,“ prohlásil Jandač. „Nemá v týmu takovou pozici, aby šel proti klubu s tím, že bude hrát na Světovém poháru, ať se děje, co se děje. Navíc mu končí kontrakt a něco takového si nemůže dovolit. Já jen doufám, že kdyby se (Hurricanes) nedostali do play off a my ho oslovíme před mistrovstvím světa, tak pojede, ať bude mít smlouvu, nebo ne,“ dodává trenér národního týmu.

Nestrašil dře v posilovně: Tři měsíce jsem se nehýbal, ale jde to nahoru!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud