19. října 2016 • 11:25

Jandač nominoval na turnaj Karjala čtyři nováčky, vrací se i Kvapil či Roth

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Josef Jandač pozval do hokejové reprezentace před turnajem Karjala čtyři nováčky, všechny z extraligy. Na druhou velkou akci sezony po zářijovém Světovém poháru v Torontu se budou připravovat i útočníci David Kämpf z Chomutova, Robin Hanzl z Litvínova, liberecký Michal Bulíř a Karel Vejmelka z Komety Brno, který bude v pozici třetího gólmana.



Jandač plánuje, že Vejmelka bude s týmem trénovat do pátečního odletu do Helsinek a do zápasů by zasáhnout neměl. "Měl by být připravený v tréninku, kdyby se nedejbože někdo zranil. Chceme ho vidět a trošku si ho připravit jako gólmany předtím, s nimiž měl možnost pracovat náš trenér brankářů Petr Jaroš. Aby nasál atmosféru a byl připravený na další akce," uvedl na tiskové konferenci Jandač.

Mezi pozvanými je opět takřka po roce i Vejmelkův spoluhráč z Brna útočník Marek Kvapil či třinecký bek Vladimír Roth, jenž si poslední start za reprezentaci připsal před necelými dvěma lety. V nominaci jsou tři brankáři, osm zadáků a 14 forvardů, českou nejvyšší soutěž zastupuje 13 hráčů.

Národní tým zahájí Karjalu v domácím prostředí: ve čtvrtek 3. listopadu vyzve v Plzni Švédsko. Po přesunu do Helsinek nastoupí v sobotu v Hartwall Areně proti domácímu Finsku a o den později proti Rusku.

Nominace Česka na turnaj Karjala (3. až 6. listopadu):

Brankáři: Dominik Furch (Avangard Omsk/KHL), Šimon Hrubec (Třinec), Karel Vejmelka (Kometa Brno).

Obránci: Milan Doudera, Vladimír Roth (oba Třinec), Jakub Jeřábek (Viťaz/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Adam Polášek (Sibir Novosibirsk/KHL), Jan Rutta (Chomutov), Petr Zámorský (Örebro BK/SWE), Radim Šimek (Liberec).

Útočníci: Jan Buchtele (Avtomobilist Jekatěrinburg/KHL), Michal Bulíř (Liberec), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Metallurg Magnitogorsk/KHL), Robin Hanzl (Litvínov), Petr Holík (Zlín), Roman Horák, Robert Kousal (oba Viťaz/KHL), Richard Jarůšek (Mountfield HK), David Kämpf (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Marek Kvapil (Kometa Brno), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk/KHL).

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud