9. listopadu 2017 • 20:20

Finové zahájili domácí turnaj úspěšně, výhru nad Ruskem vystřelil Ohtamaa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté domácího Finska porazili ve svém úvodním vystoupení na turnaji Karjala Rusko těsně 3:2. Seveřané na začátku druhé třetiny vedli už 2:0, ale ještě před druhou přestávkou bylo vyrovnáno. Nakonec však rozhodl v 51. minutě Atte Ohtamaa. Se sbornou se v neděli utká český tým a zakončí po pátečním klání se Švýcarskem svoji účast na zahajovacím turnaji série Euro Hockey Tour.



Finové potěšili většinu z takřka 11 tisíc diváků v hledišti už po 115 vteřinách, kdy se snadno do odkryté branky prosadil Kemppainen. Úspěšný střelec měl ve 14. minutě i další velkou možnost, jenže při zakončení přečíslení dvou na jednoho mířil mimo.

Vzápětí si Rusové zahráli první přesilovku zápasu, v níž nejprve málem sami inkasovali, ale na druhé straně byl hodně blízko vyrovnání Tkačov. V 18. minutě přišla pohledná a především rychlá kombinace Finů, na jejímž konci byl Hartikainen, puk mu ale v nejméně vhodný moment sklouzl z hole.

Finský útočník Joonas Kemppainen vstřelil proti Rusku první gól utkání, kterému nedokázal zabránit brankář Igor Šesťorkin
Finský útočník Joonas Kemppainen vstřelil proti Rusku první gól utkání, kterému nedokázal zabránit brankář Igor Šesťorkin

Ve 24. minutě už se ale domácí tým dočkal a gólmana Šesťorkina překonal střelou po ledě Heiskanen. Junttila a Lepistö měli vzápětí velké šance náskok ještě navýšit, jenže Šesťorkin byl proti. A začali úřadovat Rusové. Kaprizov nejprve na dva pokusy snížil a ve 38. minutě Plotnikov zakončením na bližší tyč zaskočil Koskinena.

Už po pár vteřinách třetího dějství měl obrovskou příležitost Niemi, jenže Šesťorkin jeho zakončení zblízka dokázal vykrýt. Sborná poté hrála přesilovku, v níž měl ideálně mezi kruhy nabito osamocený Kaprizov, jenže těsně minul. Dobrou šancí pohrdl také Gusev.

Ve 51. minutě pak chyboval na útočné modré čáře Gavrikov, jemuž kotouč přeskočil hůl, a po přečíslení tři na dva vrátil úspěšnou dorážkou Finům vedení Ohtamaa. Opětovné vyrovnání nepřipustil výborně chytající Koskinen.

Góly

Domácí: 01:55. Kemppainen, 23:10. Heiskanen, 50:52. Ohtamaa

Hosté: 26:41. Kaprizov, 37:07. S. Plotnikov

Sestavy

Domácí: Koskinen (Kilpeläinen) – Lepistö (A), Mikkola, Ohtamaa, Heiskanen, V. Lajunen, Koivisto, Kukkonen (C) – J. Peltola, Kontiola (A), Tolvanen – Hartikainen, Kemppainen, Junttila – Erkinjuntti, Koskiranta, Savinainen – Anttila, Niemi, Pihlström – Manninen.

Hosté: Šesťorkin (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Vojnov, Nestěrov, Trjamkin, Chafizullin, Ljubuškin, Zubarev – S. Plotnikov, Andronov (A), Tělegin – Kaprizov, Tkačov, N. Gusev – Barabanov, Grigorenko, Mozjakin (C) – Ničuškin, Kalinin, Širokov (A).

Rozhodčí

Ohlund L. (Swe), Bjork T. (Swe)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud