Miroslav Horák
28. října 2008 • 19:27

Trvaj zavřel vrata

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Znojmo se sbírá z útrap, už není poslední! K pádu zdeptaných Budějovic na úplné dno posloužil triumf Orlů v Pardubicích. Senzace? Ani ne.



Rulíkova parta se zvedá a vyzouvá z problémů. Zato Pardubice ztrácejí glanc. Znojmo drží gólman Trvaj, chytal fantasticky.

V čase 59:58 se vhazuje před Trvajem, ale ne všechny oči příznivců zkoumají dění na ledě. Stovky fanoušků se mačkají u východu. Už nevěří…


Souhrn záříjového 4. kola extraligy >>>

Obr Dopita vyhrává vhazování, puk jde do kouta a znojemská střídačka exploduje nadšením. Radost je to veliká. A Jiří Trvaj? Ten s rukama nad hlavou povyskočí hned několikrát.

Ještě aby se neradoval, po tak výtečném výkonu to křepčení vyžadovalo. Trvajovi napočítali 31 zásahů. Což sice není extrémní číslo, ovšem považte, že minimálně půlka všech střel byla gólových. Co Trvaj viděl, to spolkla jeho výstroj. Bravo!

Gólman Pardubic Růžička v akci proti soupeři ze Znojma
Gólman Pardubic Růžička v akci proti soupeři ze Znojma

Hosté sebrali body právem. Byli odhodlanější, víc se o výsledek rvali. Síla Pardubic v posledních kolech slábne, hráči přestávají bruslit, schází jim důraz, jsou nervóznější, častěji faulují. „Měli jsme horší pohyb, tlačili jsme to do kopce,“ shrnul to kouč Václav Sýkora.

Trvaj vychytal Znojmu body>>>>

Zatímco někteří z nás si budou státní svátek spojovat hlavně s dnem volna, jiní zase s vojenskou přehlídkou, Libor Pivko je zcela jiný případ. Tomu úterní večer zůstane v hlavě pořádně dlouho, v žaludku zase Jiří Trvaj. Pivkovi se totiž vybaví, co zahodil.

Akce číslo 1: běží 34. minuta. Štrbák pěkně uvolní Pivka do skvělé pozice, ale uznávaný technik kupodivu neskóruje – otálí se střelou a když vypálí, ležící Trvaj vymrští lapačku a puk pokryje!

Co zaznělo
Václav Sýkora (Pardubice): "My jsme se dlouho nemohli dostat do zápasu, měli jsme dneska horší pohyb. Až tak v poslední pětiminutovce druhé třetiny jsme začali tlačit, pokračovalo to i ve třetí třetině, ale brzdili jsme se sami vyloučeními."

Václav Baďouček (Znojmo): "Diváci viděli hodně šancí na obou stranách. Jsme rádi, že jsme si vzali body, o které jsme přišli před týdnem u nás doma, kde jsme měli zápas dobře rozehraný. Výborně dneska chytal Jirka Trvaj."

Publikum nemůže uvěiřt. Ani Pivko ne. „Mojí chybou bylo, že jsem si tu krásnou nahrávku zpracovával. Ale já se bál, že mi puk přeskočí hůl. Je to jednoznačně moje chyba, měl jsem vystřelit z jedničky. Ne že by to Trvaj chytil, já jsem mu to dal do lapačky,“ popíše to Pivko.

Po zahozené šanci se sklátí k zemi a položen k ledu se snaží zapomenout. Na tribunách to hučí, to jak si fanoušci o Pivkově minele vypráví. Ale za chvíli následuje povzbuzující potlesk, to když Pivko se sklopenou hlavou cestuje na střídačku. Tam jej spoluhráči poplácávají po ramenou.

Jistě, stane se… Ale Pivkově zoufání zdaleka není konec. Po necelých pěti minutách následuje další přímý souboj útočníka s gólmanem. Pivko se dostane do samostatného nájezdu, zkusí blafák, ovšem skvělý Trvaj povyjede a holí mu puk vyšťouchne.

Naposledy Pivko s Trvajem prohrává v 58. minutě, těsně před gólmanem nestihne puk zvednout.

Pardubice nyní čeká období usilovné práce. Kouč Sýkora musí vymyslet, jak svůj tým nastartovat. A taky ho čeká práce v brankovišti. Jednička Lašák se do zápasu nedostala, nedělní duel v Třinci se mu nepovedl a další šanci dostal mladý Růžička. Lašák nemá optimální formu. Najde Sýkora způsob, jak mu vrátit tradiční jistotu?

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Píša (Divíšek, Čáslava) - 13. Mojžíš (Čachotský, Haman), 49. Selingr (Bičánek). Rozhodčí: Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 9760.

Pardubice: M. Růžička - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Ondřej - Bláha, Semorád, Rákos.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Štach, Mojžíš, Chvátal, Mrázek - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - J. Svoboda, Meidl, Demel.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud