Pavel Bárta
1. října 2012 • 04:00

Kočího popichovali diváci: Když se rvu, neberte to osobně

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžela 45.minuta. David Kočí u střídačky domácích vrhl po Ryanu Hollwegovi. Strhla se bitka, na kterou všichni čekali. Bylo toho víc, co mohl nedělní duel Plzně se Spartou divákům nabídnout. První vítězství gólmana NHL v extralize. Rozebraná obrana hostů před Strakovým gólem. Drzý slalom Baleje a pátá trefa domácích. Fosterův odpal na konečných 5:4. Ale nejvíc utkví v paměti strhující řežba dvou mlátiček s desítkami rvaček v NHL v trestním rejstříku. "Potřebovali jsme něco změnit," vysvětloval obránce Kočí, jenž to celé ostrým zákrokem rozpoutal.



Dobře načasovaná bitka může mužstvo nabudit. V případě Sparty se to povedlo, i když nakonec nevyhrála, co říkáte?
"Nehrajeme teď dobře, potřebovali jsme něco udělat. Z toho to vyplynulo. Ryan (Hollweg) je jejich tvrdej hráč, prohlašoval to v novinách. Tím pádem k tomu došlo."


Cítil jste se jako vítěz?
"Já jsem to udělal pro tým. Moc to neberu, jestli je někdo vítěz nebo prohrál, ani si z té bitky moc nepamatuju. Nikdy si to nepamatuju. Možná až se na ní budu zpětně koukat, tak ji zhodnotím, ale teď to spíš nechám na jiných."

Dlouho jste se na ledě nepotkávali, až ve druhé třetině jste s Hollwegem měl slovní výměnu. On sám přiznal, že se prát nechtěl...
"Samozřejmě, že se rvát nechtěl. Oni vedli, hráli dobře, nebylo třeba nic měnit. Naopak my jsme tam něco museli udělat. A jejich trenér si musí uvědomit, že když jsem na ledě za stavu 5:2, my hrajeme strašně, tak nemůže dávat Ryana proti mně, protože se prostě něco stane. Nemůžou se divit, že k tomu došlo."

Proč hraje Sparta strašně? Máte nějaké vysvětlení?
"Strašně je silný slovo, nevyjádřil jsem to přesně. Chci říct, že nemáme takový to srdce, bojovnost. Musíme hrát víc pohromadě jako tým, aby každý odvedl trošku víc černý práce, padat do střel, blokovat, víc se srážet..."

Po bitce jste si od diváků vyslechl leccos, při odchodu do kabiny jste musel chvíli čekat, než vám otevřou dvířka a praštil holí do plexiskla. Byl jste naštvaný, že vás tam nechali vycukat?
"Tihle lidi na to nejsou tak zvyklí. Po podobných rvačkách se prostě otevřou dveře, protože ten hráč jde buď na trestnou lavici, nebo pryč. Já jsem chtěl hned odjet a nezůstávat na ledě. Ale nenaštvalo mě to. Vůbec."

Cítíl jste, že je na vás plzeňští diváci víc vysazení než jinde?
"Já to beru s klidem. V Plzni je perfektní atmosféra, mně se tu hraje dobře. Mám rád, když je to vyhecované, i když občas by lidi mohli být slušnější. Když se strhne rvačka, nebo dám někomu hit, tak to z mojí strany není osobní. Je to zápas, je to hra. Takže by to ti fanoušci mohli víc chápat a nevnímat to tak osobně."

Pravý hák, levý hák! Souboj Ryana Hollwega s Davidem Kočím by spíše než ledu slušel boxerskému ringu
Pravý hák, levý hák! Souboj Ryana Hollwega s Davidem Kočím by spíše než ledu slušel boxerskému ringu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud