14. prosince 2013 • 04:51

Růžička o útoku na rozhodčího: Kupilo se to a pak jsem bouchnul

Autor: ČTK, mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cítil oprávněnou křivdu, přesto předvedl větší selhání, než chybující rozhodčí. Předpokládaná vzpruha v chomutovské bráně psychicky neustála nepovedený úvod proti Litvínovu. Martin Růžička zareagoval na druhý gól ve své síti hozením vyrážečky po hlavním rozhodčím. Hosté vyhráli i třetí podkrušnohorské derby, tentokrát 4:0.



Z posledních 15 zápasů vyhráli jen dva. Navíc pravidelně dostávají obří příděly a zbytek tabulky jim během druhé čtvrtiny základní části extraligy utekl o parník. Kdy jindy se vybičovat k lepším výkonům, než před plnou domácí arénou proti největšímu rivalovi?

Jenže plány Pirátů na pozornou defenzivu vzaly za své již po 38 sekundách, kdy Jánský dlouhou přihrávkou našel Hübla za obranou domácích a nejproduktivnější hráč Litvínova jistě prostřelil Růžičku.

Vždyť to byl faul! Růžička přišel o hůl a dostal gól, po sudím hodil vyrážečku
Video se připravuje ...

Navíc ve 3. minutě na tom Chomutov mohl být ještě hůře, Račuk fauloval v gólové šanci Majdana a slovenský útočník dostal výhodu trestného střílení, které ale neproměnil.

O pět minut později ale již hosté vedli 2:0, i když to dávali za vinu rozhodčím. Trávníček vyrazil hůl Růžičkovi, který přestal chytat, hlavní arbitři ale nepřerušili hru a kapitán Vervy zvýšil vedení svého týmu. "Chtěl jsem skočit po puku, vypíchnout ho a hráč soupeře mi vysekl hokejku. To je celé," řekl Růžička.

"Viděl jsem, že puk vypadl před gólmana. Snažil jsem se mu jenom zablokovat hokejku, ale ona mu vypadla," bránil se naopak Trávníček. 

Frustrovaný gólman vzápětí hodil po rozhodčím Hrubém vyrážečku, za což dostal desetiminutový osobní trest. Spíše měl ale inkasovat trest do konce utkání. "Je pravda, že jsem byl frustrovaný. Už tomu ale předcházel ten nájezd... Kupilo se to a pak to bouchlo," uvedl Růžička, který se s odstupem za svou reakci omluvil.

Že měl putovat předčasně do kabin, neřešil. "Cítil jsem to jako velkou křivdu. Nemohl jsem věřit, že gól platí," přiznal. S ohledem na možný dodatečný trest se ale k situaci dál nechtěl moc vyjadřovat.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 12. • 18:20
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
0:4
ONLINE
13. prosince
18:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí:

Hosté: 00:38. Hübl, 07:07. Trávníček, 23:00. Černý, 46:25. Černý

Sestavy

Domácí: Růžička – Pulpán, Mrázek, Krstev, Novák, Trefný, Rutta, Šulák, Prošek – Hřebejk, Divíšek, D. Hruška – Šagát, J. Straka, Bombersback – Kubinčák, Kämpf, Kaše – Gajovský, Račuk

Hosté: Francouz – Zeman, Stříteský, Chaloupka, Gula, Kousalík, Posmyk – Ručinský, Hübl, Jánský – Trávníček, Piroš, Martynek – Pšurný, Černý, Majdan – Gerhát, Jurčík, Písařík

Rozhodčí

Hrubý, Pavlovič – Brejcha, Suchánek

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

4499 diváků

SESTŘIH: 30. kolo hokejové extraligy, Chomutov - Litvínov 0:4
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud