Květoslav Šimek
16. dubna 2014 • 19:35

Třinecký kapitán Bonk váhá, jestli dál pokračovat v kariéře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vyřazení v semifinále se Zlínem byl třinecký kapitán Radek Bonk plný emocí a zklamání. I proto osmatřicetiletý mistr světa z roku 1996 uvažuje o ukončení aktivní kariéry. Podobně jako jeho dlouholetý parťák Václav Varaďa, který už oficiálně oznámil přechod na trenérskou střídačku. O uzavření hokejové kariéry uvažuje také o čtyři roky starší útočník Jan Peterek.



„Ano, slyšel jsem, že chce Radek končit, ale nic definitivního to není,“ říká třinecký manažer Pavel Marek. „V klubu má ještě na příští rok smlouvu a my o jeho služby stále stojíme. Chceme si nad tím ještě sednout v klidu, až opadnou emoce a zklamání.“

Radek Bonk, který v zámořské NHL odehrál za Ottawu, Montreal a Nashville 1042 zápasů (969 v základní části/ 497 bodů a dalších 73 v play off/ 27 bodů), je v Třinci od roku 2009. Před třemi lety dovedl Oceláře k historickému vítězství v základní části i k mistrovskému titulu.

K nejlepším hráčům patřil i v play off. Vyhrál kanadské bodování týmu, v 11 zápasech nasbíral 12 bodů (4+8). Po vyřazení se Zlínem byl ovšem Radek Bonk hodně zklamaný. Navíc s manželkou Jill vychovává čtyři děti, rodině by chtěl věnovat víc času. Osobně zatím svou situaci komentovat nechce.

„Počkáme, až si kluci trochu vyčistí hlavu, pak si nad tím sedneme,“ říká manažer Marek. „Já, trenéři Kalous s Varaďou i prezident klubu Moder bychom chtěli, aby Radek pokračoval. A mluvit samozřejmě budeme i s Honzou Peterkem.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud