Hynek Preisler
27. srpna 2014 • 14:25

V Liberci začíná éra po Nedvědovi. Kdo může nahradit ikonu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let pod Ještědem v podstatě platilo, že Bílí Tygři rovná se Petr Nedvěd. Okolo kapitána se vše točilo, zkušený pardál na oplátku pravidelně sbíral z celého týmu sezonu co sezonu nejvíce bodů. Když však známý veterán na jaře ukončil kariéru, u bílých šelem začala nová éra.



„Na Méďovi to stálo, hodně se hrálo na něj. Teď je to jiné v tom, že se role rozdělí více do týmu. Na ledě bude pro nás ostatní větší prostor,“ tvrdí Michal Bulíř, kterému se zatím v lajně s Jakubem Valským a Tomášem Filippim ve dvou soutěžních zápasech v hokejové Lize mistrů daří.

„Dostaneme se určitě více na led. Nechci říkat, že předtím jsme si nezahráli, ale teď pro nás bude více ledu. Můžeme ukázat, co v nás je. Beru to jako velkou výzvu. Rozprostře se to na více pětek, nebude to jen na jednom hráči, takže by to mohlo být i lepší,“ souhlasí jeho parťák a reprezentant Tomáš Filippi. „Ale v kabině nám taková osobnost bude chybět určitě,“ dodává.

Podívejte se v GALERII, kdo může nahradit Nedvěda

Důležitý je i psychologický moment, na který poukazuje Bulíř. „Od Médi se asi vždy čekalo nejvíce. Byl největší hráč, všichni čekali, že góly dá on, on všechno uhraje sám. Ale myslím, že teď to bude, nechci říci úleva, ovšem pro některé hráče bude jednodušší jít do hry. Nebudeme mít v hlavě, že tam Méďa je a že to bude stát jen na něm, ale i na nás a i my můžeme zápasy rozhodnout,“ přiznává. Hodně se bude žádat od zkušených borců jako Martin Bartek či Petr Vampola.

Doba po Nedvědovi začala i volbou nového kapitána, za kterého si kabina vybrala Jana Výtiska. „Pro mě je to obrovská pocta. Doufám, že budeme vyhrávat a povedeme si lépe než dvě sezony předtím,“ zmiňuje zkušený bek Jan Výtisk dva nevydařené ročníky Liberce, který se nejprve jen tak tak zachránil mezi elitou a v minulé sezoně skončil neslavně už v předkole play off, po kterém se Nedvěd loučil v slzách.

„Takovou osobnost jako Méďa asi nikdo nenahradí, ale máme dobře poskládaný mančaft. Někdo ho však bude muset nahradit v kanadském bodování, protože šest let v něm byl nejlepší,“ podotýká nový kapitán, po němž získali při tajné volbě nejvíce hlasů Martin Bartek s Petrem Gřegořkem, kteří budou asistenty kapitána.

„Méďa byl výborný hokejista, měl dlouhou kariéru a něco dokázal, taková osobnost a jeho zkušenosti na ledě i v kabině nám budou chybět určitě. Nám mladším dokázal pomoci a myslím, že nám hokejově hodně dal,“ uznává Bulíř. Ukázat to s parťáky bude muset už brzy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud