30. března 2015 • 12:48

Jeden bod bychom v Brně brali, plánuje litvínovský Lukeš

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se brněnská vřava, peklo, které má litvínovské hokejisty usmažit. Kometa musí, jinak… Jinak to s jejími finálovými ambicemi může být hodně špatné. Po dvou porážkách na severu Čech přichází dnes první díl moravské odplaty. Ale pozor na hosty, do Brna nepřijeli dvakrát prohrát. Utkání můžete sledovat ONLINE na serveru iSport.cz.



„Neříkám, že si jedeme pro jeden bod, ale brali bychom ho,“ tvrdí útočník František Lukeš, který v pátek gólem na 1:1 pomohl vzkřísit žlutočerný celek. V duelu, jemuž Kometa dlouho vládla, ale nevydržela se silami a taktikou do konce. „To druhé vítězství nás nabije,“ nepochybuje Lukeš. „Kdyby to bylo 1:1, bylo by to horší. Splnili jsme si svoje, máme dva body. V Brně to ale bude těžké, musíme se na to dobře připravit, abychom podali co nejlepší výkon.“

Na rozparáděné hlasivky ze 7200 hrdel budou domácí hodně spoléhat, potřebují hosty zahnat do kouta. „V Brně to bude o hodně těžší než u nás doma, publikum je požene. Musíme co nejvíc zjednodušit naši hru, to myslím bude klíč k úspěchu,“ myslí si Jakub Petružálek, jehož páteční trefa rozsoudila vyrovnaný duel.

Upřímně, vyrovnaný až od druhé půlky utkání. Litvínov se dlouho nemohl dostat ke své náporové klasice. „Zbytečně jsme jim našimi chybami poskytovali šance. Moc dlouho jsme přidržovali puky, nedávali ho rychle od hole,“ vrací se Petružálek zpátky.

 Sám na vlastní kůži pociťuje, že Kometa je silnější soubor než v předchozím kole Pardubice. Ty Verva vyřídila 4:1 na zápasy. „Kometa tam má hodně kluků z loňského kádru, kdy v play off šli až do finále. Každý taková zkušenost posílí ať jedince, nebo tým. V tom třeba mají navrch oproti Pardubicím. Ty nehrály tolik jako tým, Kometa je kompaktnější a víc je drží gólman,“ porovnává Marka Čiliaka s Robertem Kristanem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud