14. dubna 2015 • 04:40

Ručinský už má zlato z roku 1996. Proč se k němu nehlásí?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni na ten titul čekáme dlouhých 56 let, opakuje hokejista Martin Ručinský. Jeho Litvínov je nesmírně blízko historicky první extraligové trofeji, když ve finále vede nad Třincem 2:0 na zápasy, on sám však zlatou medaili má z roku 1996, kdy v základní části odehrál jediné utkání za Vsetín a ten extraligu nakonec ovládl. Samotný 44letý útočník se od titulu distancuje.



„Nikdy jsem se k němu nehlásil a ani nebudu. To by byla slušná ostuda, kdybych si titul přivlastňoval. Tehdá mi tu medaili předali, doma ji někde mám, ale tím to končí,“ pravil Ručinský v polovině března deníku Sport.

Zlatou medaili tak nikde vystavenou nemá. „To bych si nedovolil. Cením si vsetínského gesta, sám jsem si tenkrát ten ceremoniál nepřál, ale oni na něm trvali.“

Vsetínské angažmá se víceméně zrodilo náhodou. Ručinský nepodepsal smlouvu v NHL, a tak Litvínovu nabídl, že by za něj mohl odehrát pár zápasů, jenže vedení klubu nemělo zájem.

„Jedině prý, kdybych odehrál celý rok. A to já nemohl, dřív nebo později bych se vrátil do NHL. A v tom se mi ozval pan Zubík (vsetínský boss), zda bych si nešel za ně párkrát zahrát. Byl jsem pro, nechtělo se mi doma sedět na zadku. Nakonec z toho byl jediný zápas,“ přiblížil Ručinský.

Dle pravidel není Ručinský oficiálním držitelem titulu. „Hráč, který nezasáhne do play off a jeho tým vyhraje, dostane medaili, mini kopii poháru, ale velká trofej je jen pro vítěze, na ní by jeho jméno vyryto nebylo,“ přiblížil ředitel extraligy Josef Řezníček před dvěma lety, kdy byl představen nový Pohár T. G. Masaryka.

Pokud by Litvínov letos titul vyhrál, Ručinský by měl na jeho zisku obrovskou zásluhu. „Stále je to ale strašně daleko. V mlze a nedohlednu,“ řekl po druhém finále v Třinci, kde Verva dvakrát vyhrála. Bitva o titul pokračuje na severu Čech ve středu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud