28. listopadu 2015 • 13:40

Šéf disciplinárky: Napadení hráčů Brna? Hrozí pokuta půl milionu

Autor: rjm, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý zahájil šetření incidentu po pátečním utkání mezi Piráty Chomutov a Kometou Brno, kdy mělo podle skutečností uvedených s odvoláním na asistenta kapitána hostí v zápise dojít k napadení dvou hráčů hostujícího mužstva jedním z domácích funkcionářů. Podle deníku Sport šlo o maséra Františka Moščice. Zmíněnému muži hrozí podle Holého půlmilionová pokuta, či zákaz činnosti na osmnáct měsíců.



V oficiálním stanovisku disciplinární komise ELH však jméno konkrétní osoby, která měla incident na svědomí, chybí. V této souvislosti proto Holý požádal oba kluby o spolupráci při zjištění identity osoby, které se měla napadení dopustit, při zajištění případného kamerového či jiného obrazového záznamu incidentu a při oslovení osob, které byly svědky události a mohly by přispět k jejímu objasnění.

SESTŘIH: 23. kolo extraligy, Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 4:2
Video se připravuje ...

„Těší mě, že se v této sezoně uklidnili hráči, ještě jsme žádnou stopku nemuseli dávat. Ale jestli začnou dělat podobné excesy funkcionáři, musíme to tvrdě trestat, aby se to neopakovalo,“ řekl pro server iSport.cz Karel Holý.

Flastr, jaký by mohl funkcionář severočeského klubu dostat, může znamenat zákaz činnosti, nebo půjde o velkou pokutu. „Hrozí mu až 500 tisíc pokuty, nebo zákaz činnosti na rok a půl,“ poznamenal Holý.

Na základě vyjádření obou klubů se bude událostí zabývat disciplinární komise ELH.  „Rozhodneme příští týden,“ poznamenal Holý. Zmíněný masér chomutovských hokejistů zatím na otázky Sportu nereaguje.

MOMENT: Co naštvalo maséra Chomutova? Ostřížek sekl Červenku
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud