6. dubna 2016 • 20:50

SESTŘIH: Sparta má mečbol. Sejmula Plzeň 6:1 a je krok od postupu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty deklasovali v pátém semifinálovém zápase play off extraligy Plzeň 6:1 a od postupu do finále je dělí jedna výhra. Pražané duel, který sledovala nejvyšší návštěva v O2 areně v sezoně 14.913 diváků, rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině. Dvakrát se mezi střelce zapsali Jaroslav Hlinka a Michal Barinka. Plzeň bude vyřazení odvracet v pátek na domácím ledě.



V sestavě Sparty podle očekávání chyběli Čajkovský s Přibylem, kteří se zranili v předešlém duelu série. Poprvé v play off naopak nastoupil útočník Klimek.

Pražané začali aktivněji, gólovou šanci si však vytvořit nedokázali. V 7. minutě byli blízko otevření skóre hosté, Kubalík však potvrdil, že se mu střelecky nedaří a netrefil odkrytou branku domácích. Plzeň poté nevyužila ani první přesilovou hru.

V 15. minutě se zkoušel individuálně prosadit Buchtele, Machovský však jeho akci se štěstím vyrazil. V závěru první dvacetiminutovky měl více práce Pöpperle. Poradil si ale s pokusy Indráka a Jeřábka, po Svobodově teči mu pomohla branková konstrukce.

Bezgólový stav se změnil až ve 22. minutě, kdy Kratěna našel volného Špačka a plzeňský bek si připsal premiérovou extraligovou trefu ve čtvrtém zápase v nejvyšší soutěži.

Spartě se ale podařilo duel vyrovnat a otočit ve svůj prospěch. Ve 29. minutě vyrovnal Pech a poté přišly skvělé momenty kapitána domácích Hlinky. Nejprve posunul Pražany do vedení v přesilové hře a o dvě minuty později překonal Machovského prakticky ze shodného místa potřetí.

Nejvyšší návštěvu v dosavadním play off poté ještě rozjásal 38 sekund před koncem třetiny Barinka, jehož zásluhou Sparta využila i druhou přesilovou hru v utkání.

Na začátku třetí části mohli Západočeši duel zdramatizovat, Buchteleho vyloučení ale nepotrestali a Sparta následně definitivně rozhodla o své výhře. Jeřábkův faul potrestal Kudrna a o 39 sekund později přidal šestý gól Barinka. To už bylo na Machovského moc a přenechal své místo Polívkovi. Ten již sice neinkasoval, na jednoznačné výhře domácích se už ale nic nezměnilo.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 6:1 (semifinále play off, 5. zápas)
Video se připravuje ...

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 6:1 (0:0, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Pech (Sabolič, Kumstát), 31. J. Hlinka (Polášek), 33. J. Hlinka (Forman), 40. Barinka (Pech), 46. A. Kudrna (Klimek), 47. Barinka (Klimek) - 22. M. Špaček (Kratěna, Presinger). Rozhodčí: Polák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. Diváci: 14.913. Stav série: 3:2.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, J. Mikuš, od 50. navíc Kalina - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Pech, Kumstát - Hamilton, Klimek, A. Kudrna - Netík, Dragoun, Hlaváč, od 55. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský (47. Polívka) - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, M. Špaček, Pulpán, Kubka, od 47. navíc D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Lev, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín, od 47. navíc Suchý. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Sparta - Plzeň: Hosté provokují sparťany
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Bitka! Jakub Lev se porval s Janem Švrčkem
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 4. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
6:1
ONLINE
6. dubna
18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 28:07. Pech, 30:18. Hlinka, 32:40. Hlinka, 39:22. Barinka, 45:53. Kudrna, 46:32. Barinka

Hosté: 21:52. Špaček

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Taylor) – Polášek, Piskáček, Barinka, Hrbas, Mikuš, Švrček, Kalina – Forman, Hlinka (C), Buchtele – Sabolič, Pech, Kumstát (A) – Hamilton, Klimek, Kudrna – Netík (A), Dragoun, Hlaváč – Černoch.

Hosté: Machovský (47. Polívka) – Jeřábek, Moravčík, Kadlec (A), Špaček, Pulpán, Kubka, Sklenička – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Bližňák, Johnson – Lev, Preisinger, Svoboda – Hollweg, Přikryl, Poletín – Suchý.

Rozhodčí

Polák, Šír – Gebauer, Lederer

Stadion

O2 arena

Návštěva

14 913 diváků

ONLINE: Sparta - Plzeň (18:20)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud