Tomáš Vrábel
29. června 2016 • 15:21

V Boleslavi sní o novém zimáku. Vizí je multifunkční hala pro 5 tisíc lidí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

S jídlem roste chuť. Po nejúspěšnější sezoně v historii klubu se Mladá Boleslav přiznala k úvahám o novém zimním stadionu. Myšlenka je teprve na začátku, ale po její realizaci by bruslařský klub měl mít multifunkční arénu pro 5 tisíc fanoušků. „Jednání probíhají, ale je to teprve v začátcích,“ přiznal iSport.cz generální manažer klubu Jan Tůma.



Myšlenky na nový stadion se v kancelářích bruslařského klubu ronily už delší dobu. Až teď si však může říct, že se v extralize zabydlel. Po postupu do nejvyšší soutěže hrál v uplynulých dvou sezonách předkolo play off a naposledy semifinále.

„Je pravda, že sportovní výsledky nám teď hodně pomáhají. Naše vize má víc uší,“ uznal Tůma. „A to nejde o žádné plácnutí do vody, probíhá velice seriózní debata. Zatím to vypadá, že je to rozběhnuté dobře, ale stále jsme v hodně hrubých obrysech,“ dodal šéf klubu.

Boleslavský celek má podporu města, na jeho straně je i primátor Raduan Nwelati. Reálně se uvažuje o stadionu za 400-500 milionů korun. Jednou z nezodpovězených otázek je lokalita. Existují tři varianty, jednou z nich je vybudování stadionu v centru města, další v okrajové části Bezděčín.

„Každá varianta má svá pro a proti. A je to víceméně jedno, kde nakonec bude, důležité hlavně je, aby ten stadion stál a pro fanoušky byl logisticky dostupný,“ přiblížil GM.

Dalším otazníkem jsou finance. „Určitě nemůžeme halu postavit jen za veřejné peníze. Podíl od města by z kalkulace 400 až 500 miliónu mohla být až jedna třetina. Další třetinu by bylo třeba sehnat z dotací a poslední třetinu by musel zajistit nějaký strategický partner,“ přiblížil na klubovém webu Daniel Marek, člen představenstva klubu a náměstek primátora.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud