Tomáš Vrábel
24. září 2016 • 10:17

Nečekaná hvězda extraligy. Poletín táhne Piráty, vládne i produktivitě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutov znovu táhne hráč, který vládne celé produktivitě extraligy. V minulé sezoně to byl Roman Červenka, nyní žezlo převzal Michal Poletín! Ačkoli je to po šesti kolech hodně předčasné, bilanci má solidní. Už dokázal nastřílet čtyři góly a k nim přidal tři asistence. V pátek proti Spartě útočil na hattrick, avšak i dva jeho góly přinesly Pirátům vítězství 4:3 po prodloužení. „Mám tu větší roli,“ popsal.



Poletín, to je hlavně důrazný hráč, nijak elegantní bruslař, který v minulosti spíš sbíral hity a trestné minuty než kanadské body. V minulém ročníku dal za Plzeň čtyři branky a k nim přidal dvě asistence, nyní už toto skóre překonal po šesti kolech.

Dokonce vede i celkové bodování soutěže, to je takhle zkraje sezoně velmi vyrovnané a jakékoli větší soudy jsou předčasné. Má stejně bodů, jako dalších pět hráčů, jenže on je mezi nimi tím největším překvapením.

„Dostávám tu větší čas na ledě, hraje přesilovky i oslabení. To se každému hráči hraje lépe, když je víc na ledě. V přesilovkách nám to sedlo, něco jsme si k tomu řekli a hrajeme je jednoduše, dostáváme se k tečím i dorážkám, hodně to tlačíme do brány,“ přiblížil svoji úlohu.

„Někde jsem si četl, že mám víc bodů než v minulé sezoně, ale pořád je to týmová hra, potřebujeme získávat body do tabulky, a kdo ty góly dá, to je vedlejší věc,“ dodal.

V předchozí sezoně byl režisérem přesilovek právě Červenka , jenže Chomutov se v nich dlouho trápil. Nyní naopak jsou jeho zbraní. „Je to paradox. Klukům to teď sedlo,“ všiml si další chomutovský útočník Marek Tomica.

Právě Poletínův důraz je to, co dokáže kombinaci a střely proměnit v góly. Jako bývalý slávista si tak v Chomutově zvykl rychle.

Chomutov - Sparta: Michal Poletín dal svůj druhý gól v zápase a Chomutov vede 3:2
Video se připravuje ...

Kapitán Třince Zbyněk Irgl oslavuje se Šimonem Hrubcem výhru nad Libercem
Kapitán Třince Zbyněk Irgl oslavuje se Šimonem Hrubcem výhru nad Libercem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud